WK Darts 2023 is officieel van start “Het is niet te vergelijken met andere toernooien”

Hoewel het WK voetbal in Qatar nog in volle gang is, is ook het WK Darts begonnen. Het grootste Dart evenement dat altijd plaatsvindt in de laatste maand van het jaar, is 15 december van start gegaan. De beste darters ter wereld komen met z’n allen naar Alexandra Palace (Ally Pally) voor maar één doel: wereldkampioen worden.

De op Urk geboren Nederlander Geert Nentjes is voor de derde keer actief op het WK Darts. Op het WK 2019 werd hij uitgeschakeld door de Engelse Nathan Aspinall (10) en op het WK van 2020 werd hij uitgeschakeld door de Belg Kim Huybrechts (31). De nummer 78 van de wereld trof dit jaar Leonard Gates. “Ik ga de wedstrijd in met een gevoel dat ik deze moet winnen. Als ik mijn spel speel, wat ik het afgelopen jaar heb laten zien, moet dat ook wel een grote kans zijn.” Helaas kwam Nentjes de veelbelovende woorden niet na. Na een goede eerste leg verloor de Urker met 3-1.

Gerwin Vlot, secretaris van dartvereniging de Rake Gooier, had het verlies van Nentjes niet aan zien komen. De 24-jarige darter gooit sinds 2016 voor de Rake Gooier. “Ik denk dat het wel een groot talent is, kijk na gisteren moet je toch wel ff gaan denken ja kijk, als dit blijft, die zenuwen en hij krijgt het niet onder controle. Dan zal het Podium nooit wat worden.” Vlot denkt wel dat Geert Nentjes het in zich heeft. Op het WK 2020 verloor de Urker namelijk maar net van Kim Huybrechts. “Toen kwam het niveau er wel uit en toen kon hij de wedstrijd ook winnen. Dus zeg het maar, het kan een incident geweest zijn dat durf ik niet te zeggen, maar ik ken hem ook niet echt als iemand die vaak last heeft van zenuwen.” Ook geeft de secretaris aan dat Nentjes de toernooien bij de Rake Gooier negen van de tien keer weet te winnen.

Hoewel Nentjes dus al drie WK darts gespeeld heeft, had hij vroeger niet gedacht dat hij professioneel darter zou worden. “Ik denk dat ik nu al iets langer dan een jaartje of tien dart. Als je me aan het begin had verteld dat ik nu drie keer op het WK zou staan en dat ik een tourcard zou krijgen, dan had ik dat niet geloofd hoor denk ik.” Bij de Rake Gooier zagen ze al snel potentie in de Urker. Wel geeft secretaris Vlot aan dat Nentjes er zelf altijd heel relaxt in stond. “Zijn ambitie is het nooit geweest, om de beste van de wereld te worden. Hij had altijd zoiets van oh, als ik er een beetje leuk mee kan verdienen vind ik het prima.”

Ik ben Luuk, 19 jaar en doe de opleiding journalistiek op het Windesheim. ik ben een groot sportliefhebber en voetbal bij Flevo Boys. In mijn vrije tijd ga ik graag naar feestjes met mijn vrienden of drink ik een biertje in de kantine. Ik werk in een snackbar in Emmeloord. Later lijkt het me heel leuk om de sportjournalistiek in te gaan.

Geef een reactie

Your email address will not be published.