Go Ahead Eagles pakt drie belangrijke punten tegen NEC

Go Ahead Eagles heeft drie zeer welkome punten gepakt thuis tegen NEC. De ploeg uit Deventer was met 1-0 te sterk voor de Nijmegenaren. In de 35e minuut maakte Finn Stockers de 1-0 en zorgde hiermee voor de overwinning. Het was een overwinning die brood nodig was voor de ploeg van René Hake.

Ondanks dat Go Ahead Eagles een tijdje dertien wedstrijden ongeslagen was, verloor het de laatste drie wedstrijden in de Eredivisie en dus moest er afgelopen zondag gewonnen worden. Dat er werd gewonnen zal ongetwijfeld ook aan de terugkeer van Philippe Rommens hebben gelegen. Hij moest door een sleutelbeenbreuk zes competitie wedstrijden missen. Rommens is blij om weer terug te zijn. “Om zo lang geblesseerd te zijn en dan hier thuis weer te spelen voor het publiek en dan nog winnen, dat voelt goed”.

Voor de wedstrijd heeft trainer Hake met zijn ploeg besproken dat ze deze wedstrijd moesten winnen. De drie verloren wedstrijden waren tegen AZ, PSV en RKC en dan vindt ook Rommens dat NEC thuis drie punten moeten opleveren. “Ik vind als je de duels ziet, de tweede ballen waren heel vaak voor ons en dat geeft ook wel aan dat iedereen gewoon heel graag wilde en dat zag je ook wel.”

Ook de Adelaarshorst is een hulpmiddel voor Go Ahead. Alleen ploegen uit de top-6 wisten in Deventer te winnen. Voor de Belgische middenvelder is het een geweldig gevoel om voor zo’n publiek te spelen. “Je voelt als je een duel wint of als je een tweede bal pakt, dat hebben ze hier graag, dus dan wil je dat de volgende keer ook doen”. Door de overwinning staat Go Ahead op zes punten van de gevaren zone. Aankomende donderdag moeten RenĂ© Hake en zijn ploeg weer aan de slag, dan spelen ze voor de KNVB Beker uit tegen ADO Den Haag

Ik ben Luuk, 19 jaar en doe de opleiding journalistiek op het Windesheim. ik ben een groot sportliefhebber en voetbal bij Flevo Boys. In mijn vrije tijd ga ik graag naar feestjes met mijn vrienden of drink ik een biertje in de kantine. Ik werk in een snackbar in Emmeloord. Later lijkt het me heel leuk om de sportjournalistiek in te gaan.

Geef een reactie

Your email address will not be published.