Weer geen uit-overwinning voor FC Twente

FC Twente is er ook tegen Go Ahead Eagles niet in geslaagd om een uitwedstrijd te winnen. De ploeg uit Deventer was met 2-0 te sterk. De ploeg van Ron Jans wist dit seizoen nog maar twee keer buitenshuis te winnen. En slaagde er dus afgelopen zondag ook niet in om drie punten mee naar huis te nemen. Door het verlies is de achterstand met koploper Feyenoord 9 punten.

Voor Ron Jans betekent dit einde titelkandidaat. “De titel is uit zicht.” Jans is vooral teleurgesteld over hoe FC Twente begon aan de wedstrijd. Al na zes minuten tekende Philippe Rommens voor de 1-0. Tien minuten later maakte Isac Lidberg op aangeven van Rommens de 2-0. In de eerste helft kreeg de ploeg uit Enschede nog wel wat kansen met Sem Steijn en Václav Cerný, maar ging het rusten met een 2-0 achterstand.

In de tweede helft ging FC Twente 3-4-3 spelen en kwam Michel Vlap in het veld. “Ik vond dat we de eerste twintig minuten geen kansen weggaven en beter stonden, alleen er waren wel wat mogelijkheden, maar ook niet meer.” Dat Twente zo matig voor de dag kwam zal ongetwijfeld te maken hebben met het ontbreken van Robin Pröpper, Ramiz Zerrouki, Julio Pleguezuelo en Michal Sadílek al wil Jans dat niet gebruiken als excuus. “De spelers die er zijn kunnen ook goed voetballen en die moeten als team beter kunnen dan dit.”

Stilgelegd

Rond de twintigste minuut werd de wedstrijd stilgelegd. Na de 2-0 werden fans van beide kanten wat onrustiger en waren het de FC Twente fans die met stoeltjes gingen gooien. De Go Ahead fans reageerde hier weer op, waardoor scheidsrechter Ingmar Oostrom de wedstrijd stil moest leggen. Ron Jans hekelt de situatie. “Dat wat er gebeurd is zo slecht voor het voetbal. Ik weet niet wat er is gebeurd na Corona, maar je ziet steeds meer dat in stadions het gedrag van supporters naar mekaar, dat is zo slecht. Ik weet niet waar het vandaan komt, ik weet ook niet hoe je het moet oplossen, maar we moeten hier wel iets aan doen.”

Ik ben Luuk, 19 jaar en doe de opleiding journalistiek op het Windesheim. ik ben een groot sportliefhebber en voetbal bij Flevo Boys. In mijn vrije tijd ga ik graag naar feestjes met mijn vrienden of drink ik een biertje in de kantine. Ik werk in een snackbar in Emmeloord. Later lijkt het me heel leuk om de sportjournalistiek in te gaan.

Geef een reactie

Your email address will not be published.