PEC Zwolle evenaart recorduitslag met 13-0 zege op FC Den Bosch

PEC Zwolle heeft afgelopen vrijdag geschiedenis geschreven door met 13-0 te winnen van FC Den Bosch. De ploeg van trainer Dick Schreuder evenaart hiermee het record van grootste uitslag ooit in het Nederlands betaald voetbal, dat lukt eerder alleen Ajax (0-13 tegen VVV Venlo.) Al na iets langer dan een minuut was het raak voor de Zwollenaren. Na 45 minuten stond het al 7-0 voor PEC Zwolle. In de tweede helft werd er nog zes keer gescoord, wat er voor zorgde dat het een historische avond werd.

Dat PEC Zwolle zo goed voor de dag kwam had ook middenvelder Thomas van den Belt niet aanzien komen. “De social media had voor de wedstrijd gepost: het gaat stormen vanavond, daar moesten we een beetje om lachen, maar uiteindelijk ging het wel stormen.” Het was voor de Blauwvingers een zeer welkome overwinning. In de twee voorgaande wedstrijden ging PEC ten onder tegen ADO Den Haag en MVV. “Ik denk dat we eigenlijk de afgelopen weken vanavond wel goed gemaakt hebben qua doelpunten.”

Een zeer speciale avond dus voor PEC Zwolle vooral voor de twee spitsen Apostolos Vellios en Lennart Thy, zij maakte samen 7 goals. In de eerste helft maakte Vellios er vier en in de tweede helf maakte Thy op zijn beurt er drie. Waar het bij PEC Zwolle nog wel eens aan het scoren ontbreekt, was daar vanavond dus niet veel van te merken. Met deze gigantische overwinning komt Zwolle weer een stukje dichter bij de Eredivisie. Al durft Van den Belt dat nog niet hardop te zeggen. “We staan er heel goed voor dus ja, ik ga niet zeggen dat we dit niet mogen weggeven, maar als wij zo blijven spelen als vandaag, gaan wij het elke tegenstander moeilijk maken en heb ik er vertrouwen in dat we het gaan halen.”

Ik ben Luuk, 19 jaar en doe de opleiding journalistiek op het Windesheim. ik ben een groot sportliefhebber en voetbal bij Flevo Boys. In mijn vrije tijd ga ik graag naar feestjes met mijn vrienden of drink ik een biertje in de kantine. Ik werk in een snackbar in Emmeloord. Later lijkt het me heel leuk om de sportjournalistiek in te gaan.

Geef een reactie

Your email address will not be published.