Hoe is het nu gesteld met de evenementenbranche?

Dansen, feesten en lekker losgaan leek de afgelopen twee jaar een taboe. De evenementenbranche heeft door de corona een harde klap gehad. De branche stond twee jaar helemaal stil. Personeel en leveranciers vielen uit. Maar ook de stress om failliet te gaan lag op de loer.  

Raymon van Sprang, eigenaar van Four Entertainment, heeft de onzekerheid van de afgelopen twee jaar flink ervaren. Na twee jaar mocht hij eindelijk weer festivals organiseren, dus is hij enthousiast om aan de slag te gaan. 

Raymon heeft tijdens de pandemie de werkzaamheden gewoon voortgezet “In de evenementenbranche werk je een jaar vooruit. Het was ook niet zo dat je niets kon doen. Want als we wel een go hadden gekregen, dan was je daarna nog een jaar kwijt.” Doordat hij de werkzaamheden voortzette in de pandemie, kon hij, zodra het mocht, meteen weer aan de slag. Het zwaarste tijdens de pandemie was de onzekerheid en de onduidelijkheid. “Het is ook te begrijpen dat dit niet gegeven kon worden.” Om de werknemers positief te houden, ervaarde de eigenaar als een uitdaging. Emma ervaarde dit ook. Zij is een groot uitgaansbeest “Ik was wel bang dat het zo bleef ja. Ik was vooral bang dat ik niet als jong persoon kon genieten van mijn “prime” years hoe ze dat ook noemen.”

“Je moet iedereen positief houden dat een evenement wel weer doorgaat. Dan hoor je een paar weken van tevoren dat het niet doorgaat. Dan moet je weer door naar het volgende evenement. Ook voor de mensen die in de branche werken is het enorm lastig geweest. Zij moesten steeds weer de stekkers eruit trekken.” We zijn nu uit de pandemie, maar de volgende uitdaging staat weer voor de deur: de inflatie. “De inflatie is gerelateerd aan de energiekosten. “Los dat het voor particulieren duurder is, wordt het voor evenementen ook duurder. Alle transporten en aggregaten die wij moeten draaien, maakt de kostprijs duurder. Op dit moment denk ik dat het nog oké is. Dat klinkt raar, het is net behapbaar.” Emma merkt deze kostenstijging ook: “De kaartjes zijn zeker omhooggegaan, maar ja wat niet? Maar voor mij blijft de beleving het echt waard.”Na corona kwam er een enorme piek. De gratis evenementen waren erg populair, Hier heeft Four Entertainment ook echt profijt van gehad. Evenementen met kaartverkoop kwam later op gang. Tijdens de pandemie is er hard doorgewerkt om achterstand te voorkomen. “Daardoor konden we wel dit jaar vol gas erop en de evenementen konden gelijk staan. Alles is dit jaar doorgegaan.” Ook vertelt van Sprang: “Alle schulden zijn afbetaald.” Lachend zegt Raymon: “Geen problemen! Helemaal niets streep erdoor en snel verder!”

Bron foto: Pexels

Ik ben Angélica van der Kleij Ik ben 22 jaar oud en woon in Spier. Ik heb een opleiding voor mediavormgeving. Maar ik ontdekte al snel dat mijn passie meer ligt in het werkveld van Journalistiek.

Geef een reactie

Your email address will not be published.