Nacht van AGT: nieuw evenement voor dorpsbewoners Terkaple, Akmarijp en Goingarijp

Er verdwijnen steeds meer voorzieningen en evenementen in kleine dropjes. Zo ook bij de dorpen Akmarijp, Terkaple en Goingarijp in de gemeente de Fryske marren. Vera Stilma, Mark Brink en Jari Brink kwamen op het idee om een nieuw evenement te organiseren dat leuk is voor jong en oud. Speciaal voor de dorpsbewoners van Akmarijp, Terkaple en Goingarijp. 16 september 2023 was de eerste editie van de Nacht van AGT (Akmarijp, Goingarijp en Terkaple).

Oorspronkelijk kwam het idee bij Mark vandaan, hij vond het jammer dat er weinig evenementen waren voor jong en oud. Daarom heeft Mark samen met Jari, zijn neef en goede vriend, bedacht om een nieuw evenement te organiseren. Daarbij hadden ze Vera haar hulp nodig. Vera heeft al ervaring in het verzorgen van de dorpsfeesten. Dit evenement vond plaats in het middelpunt van de dorpen Akmarijp, Terkaple en Goingarijp, vandaar ook de naam de Nacht van AGT. ‘‘Wij waren heel erg tevreden over hoe het is gegaan. We hadden twee super bands maar, er hadden gewoon honderd man meer moeten komen’’, zei Vera. ‘’Het evenement gaat de komende jaren zeker door, er is vol vertrouwen dat er volgend jaar meer mensen komen’’, vertelde ze. Voor de eerste editie waren Mark, Jari en Vera trots op het resultaat.

Voorbeeld voor andere dorpen 

Als er meer evenementen worden georganiseerd in kleine dorpen door heel Nederland, blijven meer mensen ook in de dorpen wonen. Dat zeggen ook de organisatoren van de Nacht van AGT. Als er meer mensen wonen blijven er meer voorzieningen wat goed is voor de toegankelijkheid.  

Anke van der Meer

Hallo, ik ben Anke. Ik ben 18 jaar oud en woon in Terherne (Friesland). Mijn hobby's zijn trompet spelen en lezen. Ik sport graag in de sportschool. Ook wordt ik erg gelukkig van afspreken en opstap gaan met vrienden. Ik zit verder nog bij uitgelicht sinds dit school jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Bredevoort Schittert, het lichtfestijn van de Achterhoek 

Next Story

Bestuurslid Oogst ziet toekomst in vervolg Hart van Zuid Festival 

Latest from Binnenland

Road to: Bart Heeling

In onderstaande video heb ik Bart Heeling mogen interviewen. Hij is auteur van “Gewoon speciaal”, storyteller, gedragsspecialist en leerkracht van een SO+ klas. Ik

De Urban Trail in Groningen

Zaterdag 6 april vond de achtste editie van de Urban Trail in Groningen plaats. Het hardloopevenement leidde de deelnemers door verschillende bekende gebouwen in
Go toTop