foto van pexels
foto van pexels

Gemeente Borger-Odoorn zet zich in voor inclusie

Gemeente Borger-Odoorn is bezig met het starten van een inclusie (toegankelijkheid/diversiteit) panel. Het doel van dit panel is om de gemeente te adviseren en te ondersteunen. “Wij als gemeente vinden het erg belangrijk dat al onze inwoners zich thuis voelen binnen de gemeente” vertelt Miranda Heynen project- en programmaondersteuner. Suzanne Timmer projectleider van het inclusie panel zegt: “het panel is in de maak om de quote ‘Niets over ons zonder ons’ uit te kunnen voeren”.

Het begrip Inclusie wil de gemeente Borger-Odoorn zo breed mogelijk trekken. Miranda Heynen zegt” Dit betekent van geaardheid, naar laag geletterde, naar mensen met een fysiek of mentale beperking tot toegankelijkheid van gebouwen. De gemeente Borger-Odoorn wil dit juist doen met behulp van de inwoners of terwijl de ervaringsdeskundige, omdat deze mensen echt weten wat er speelt binnen onze gemeente”.  Er zijn meerdere mensenrechten die gaan over inclusiviteit en acceptatie. “Het is als gemeente belangrijk dat iedereen in onze gemeente kan participeren ”vertelt Suzanne Timmer projectleider van het inclusie panel.

De Gemeente Borger-Odoorn wil dat het panel bestaat uit ervaringsdeskundigen met verschillende achtergronden. Het doel van dit panel is om de gemeente te adviseren en te ondersteunen bij het creëren van een inclusieve omgeving. Door de diverse achtergronden van de panelleden kunnen waardevolle inzichten en perspectieven worden aangeboden. Op deze manier willen ze ook de bijdragen aan de gemeente van de inwoners bevorderen. Op de website van gemeente Borger- Odoorn staat dan ook: ‘Het maakt niet uit hoe oud u bent, waar u werkt, wat uw talenten zijn en waar u vandaan komt. Iedereen levert op zijn of haar eigen manier een bijdrage aan onze gemeente’.

Miranda Heynen noemt een voorbeeld van wat de gemeente tot nu toe aan inclusiviteit heeft gedaan: “De gemeente heeft dit jaar meer activiteiten georganiseerd voor de regenboogweek dan andere jaren. Desondanks hebben we het niet het gevoel dat we de doelgroep niet hebben bereikt, daarom willen we meer inzichten van de doelgroep”.  De afgelopen regenboogweek had de Gemeente Borger-Odoorn verschillende activiteiten georganiseerd zoals, op het plein bij het Hunebedcentrum stonden allemaal kraampjes met elk een kleur met informatie over inclusiviteit en geaardheid, ook was er een kleurige versie van koken met de burgermeester. Tijdens regenboogweek zei Burgermeester van de Gemeente Borger-Odoorn Jan Seton tegen RTV1:”Wij vinden eigenlijk dat het erbij hoort, als je een regenboog gemeente bent moet je activiteiten organiseren om geluid en zicht te geven aan dit onderwerp”.

Daphne Stavast

Mijn naam is Daphne en ik ben een gedreven student journalistiek. graag wil ik mijn creativiteit benutten en mijn passie voor het ontdekken van nieuwe verhalen met jullie delen. Of het nu gaat om het schrijven van boeiende artikelen, het maken van pakkende video's of het vastleggen van inspirerende interviews, ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn creatieve talenten te uiten. Dus neem gerust een kijkje en laat je inspireren door de wereld van journalistiek door mijn ogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Vapen in Nederland gaat de deur uit, wat betekent dit voor consument en verkoper?

Next Story

Dansend naar het Nederlands Kampioenschap

Latest from Binnenland

Verbonden door missies

Stapvoets lopen de twee veteranen voor mij op elkaar af. Nou ja, lopen? Beide mannen hebben inmiddels de ondersteuning van een rollator nodig om

Studie stress op Windesheim

Vandaag staan we in de christelijke hoge school Windesheim. Studenten communicatie zijn een campagne gestart tegen studiestress. Door hun persoonlijke ervaringen en omgeving zijn
Go toTop