Artikelen | Economie

FNV komt op voor medewerkers Picnic

Te weinig salaris, het niet krijgen van toeslagen en problemen op het gebied van veiligheid; de medewerkers van de online supermarkt Picnic zijn er klaar mee. Daarom hield het FNV, samen met een groepje medewerkers van deze online supermarkt, vrijdag 15 februari een demonstratie bij het hoofdkantoor van Picnic om druk op te voeren voor supermarkt CAO.

 

Demonstratie
FNV leden delen demonstratieborden uit, verwelkte bloemen worden tevoorschijn getoverd en ook een neppe cheque is te zien: ‘FNV gaat in gesprek met Picnic, maar voordat we dit gaan doen gaan we een actie voeren met de medewerkers van Picnic’, vertelt Henrieke Butijn, organizer van het FNV. ‘Dit doen we door het overhandigen van een cheque met het bedrag dat ze hebben bezuinigd door de CAO van de supermarkt niet toe te passen om nog extra druk op te voeren om goed uit het gesprek te komen’. De online supermarkt bestaat al meer dan vier jaar, maar heeft nooit gewerkt onder het CAO van de supermarkt. Hierdoor lopen de medewerkers van het bedrijf toeslagen mis en krijgen ze twee euro per uur minder vergeleken met medewerkers van andere supermarkten. Daarnaast is het er soms onveilig: nooduitgangen worden geblokkeerd en er zijn kneuzingen geweest doordat de karren tussen de handen van de medewerkers is gekomen.

Opkomen voor je rechten
Magazijnmedewerker Brenden is er ook bij, ondanks dat hij vandaag moet werken bij Picnic. Hij is gekomen om een statement te maken, omdat hij niet weg wil bij de online supermarkt. ‘De collega’s en de feestjes zijn leuk, maar het compenseert niet met de CAO. Ik wil gewoon verdienen waar ik recht op heb,’

Naar de rechter
Het FNV heeft via hun site laten weten dat ze van Picnic eisen dat de online supermarkt de CAO moet veranderen. Daarom stappen beide partijen naar de rechter om die om een uitspraak te vragen.

Over De Werkplaats

Welkom bij de Werkplaats, een innovatief project door studenten journalistiek van de Hogeschool Windesheim te Zwolle

Wij kleuren niet binnen de lijntjes, volgen geen traditioneel journalistiekonderwijs, maar bouwen vanaf dag één aan onze eigen carrière.

Zoeken

© 2018 - 2019 | De Werkplaats

Hogeschool Windesheim ~ 8017 CA Zwolle ~ 085 - 002 0149 ~ info@uitdewerkplaats.nl ~ NL 72 BUNQ 20 31 82 01 33

Disclaimer

Search