Artikelen | Media & journalistiek

Internationale studenten benadeeld bij zoektocht kamer

De schaarste van kamers is nog altijd een groot probleem in de stad Groningen. Voor internationale studenten is het vaak nog lastiger om aan een kamer te komen. De gemeente Groningen zette daarom afgelopen september in samenwerking met de universiteit en de Hanzehogeschool noodoplossingen ter beschikking. Maar hoe wordt er voorkomen dat over twee maanden weer internationale studenten zonder kamer zitten?

. In 2018 begon zij aan haar studie in Groningen. Via de Stichting Studentenhuisvesting (SSH) kon zij wel snel aan een kamer komen. “Dat was puur geluk, want binnen 12 uur was de helft van de kamers al weg.” Een van haar vriendinnen had minder geluk. Zij heeft tot november bij een andere vriendin gewoond.

Ook de huisbazen werken niet altijd mee. Vaak willen zij, of de bewoners van het huis, geen international in huis. “Mijn huidige huisbaas wilde mijn huurcontract niet vertalen naar het Engels. Ik moest een Nederlandse vriendin vragen om te kijken of er fouten in het contract zaten. Ik heb daarnaast ook geen idee wat mijn rechten zijn”, stelt Chiara.

Veel internationale studenten voelen zich benadeeld. Zo ook Chiara: “Het halen van je BSA is belangrijk in het eerste jaar en deze situatie maakt het voor internationals niet makkelijker om hun BSA te halen.”

Over De Werkplaats

Welkom bij de Werkplaats, een innovatief project door studenten journalistiek van de Hogeschool Windesheim te Zwolle

Wij kleuren niet binnen de lijntjes, volgen geen traditioneel journalistiekonderwijs, maar bouwen vanaf dag één aan onze eigen carrière.

Zoeken

© 2018 - 2019 | De Werkplaats

Hogeschool Windesheim ~ 8017 CA Zwolle ~ 085 - 002 0149 ~ info@uitdewerkplaats.nl ~ NL 72 BUNQ 20 31 82 01 33

Disclaimer

Search