22 t/m 23 mei: 36 uur lang live radio voor Ervaringsmaatjes

De Werkplaats organiseerde een 36-uurse radiomarathon van 22 tot en met 23 mei. In het Vliegende Paard werd non-stop radiogemaakt voor het goede doel Ervaringsmaatjes. 

Enkele hoogtepunten van deze 36 uur waren het middagprogramma met de Commissaris van de Koning, Andries Heidema, het sportprogramma met verschillende topsporters en het avondprogramma met de winnaar van de Groningse popprijs. Burgemeester Meijer had ook nog even tijd om aan te schuiven, hij sprak over de Europese Verkiezingen. Ook Tweede kamerlid, Zihni Özdil en FvD statenlid, Dorien Rookmaker waren aanwezig. 

Image

36 uur live radio 

1 goed doel 

300+ verzoekplaten

 

€1631,55 opbrengst 

Over Ervaringsmaatjes

Opgroeien als jonge mantelzorger is niet altijd gemakkelijk. Kinderen kunnen zich dan bijvoorbeeld minder goed concentreren doordat ze zich zorgen maken of kunnen geen vriendjes en vriendinnetjes mee naar huis nemen omdat ze zich zorgen maken voor de thuissituatie. Ervaringsmaatjes is een project dat ervoor zorgt dat jonge mantelzorgers worden ondersteund door een iets oudere mantelzorger. Zij zijn een steuntje in de rug voor en en zorgen ervoor dat zij hun zorgen wel delen met hun omgeving. 

Zoals Kim, die samen met haar Maatje Lisan een spreekbeurt gaf over haar autistische broer. Verder staat het vooral in het teken van leuke dingen en ondernemen die normaal niet kunnen, vanwege de beperking van het gezinslid. Na een jaar, wanneer het maatje weer vertrekt, kan de jonge mantelzorger het vaak zelf weer aan doordat het onderwerp meer bespreekbaar is gemaakt en ze allerlei dingen geleerd hebben van het maatje.

Image
Image
Image
Image
Image

Over De Werkplaats

Welkom bij de Werkplaats, een innovatief project door studenten journalistiek van de Hogeschool Windesheim te Zwolle

Wij kleuren niet binnen de lijntjes, volgen geen traditioneel journalistiekonderwijs, maar bouwen vanaf dag één aan onze eigen carrière.

Zoeken

© 2018 - 2019 | De Werkplaats

Hogeschool Windesheim ~ 8017 CA Zwolle ~ 085 - 002 0149 ~ info@uitdewerkplaats.nl ~ NL 72 BUNQ 20 31 82 01 33

Disclaimer

Search