Studenten organiseren bijna grootste provinciale verkiezing van Overijssel

‘Als je aan de gemiddelde student vraagt wat de provinciale statenverkiezingen zijn, dan reageren ze eigenlijk altijd met dat ze het niet weten,’ reden genoeg voor Grady Milovic en 5 andere eerstejaars journalistiekstudenten om hier iets mee te gaan.  Op woensdag 15 maart komen er 11 partijen naar Windesheim om te debatteren, om studenten te stimuleren te gaan stemmen. 

Groter dan gedacht
De groep had van te voren nooit gedacht dat het zo groot zou worden; ‘eigenlijk was het meer de bedoeling om het in een lokaaltje te doen, ergens afgelegen met 1 of 2 partijen. Maar toen we naar Lex Kloosterman gingen, woordvoerder van Windesheim, reageerde hij heel enthousiast. Nu komen er 11 van de 13 partijen naar een klein zaaltje in gebouw G op de campus,’ vertelt Grady Milovic. Hij heeft er zelf ook heel veel zin in en steekt veel van zijn vrije tijd in dit grote project.

Uitdaging
De grootste uitdaging die de eerstejaars studenten hebben? Meer studenten te betrekken bij de verkiezingen voor de provinciale staten. ‘Onze mentor zei meteen: o god, komen er wel mensen? Nou de uitdaging is niet of er mensen komen maar de uitdaging is hoe we ervoor zorgen dat studenten weten waarom ze moeten stemmen,’ aldus de journalistiekstudent Grady.

Ander beeld provinciale staten
De organisatoren willen de studenten bereiken door thema’s te behandelen die interessant zijn voor de doelgroep. ‘De provinciale statenverkiezingen hebben een beetje een suf imago onder de studenten, dus wij proberen het aantrekkelijker te maken voor de jongere groep.’ vertelt Martijn Driessen, een van de organisatoren.

Makkelijker
Martijn is er zeker van dat zij op deze manier de studenten naar de stembus weten te werken. ‘Ze horen alle partijen praten en dan kunnen ze automatisch kijken met welke partij ze het eens zijn. We hopen op deze manier nog meer studenten te trekken die anders niet zouden stemmen.’


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *