Elektrisch rijden rukt op, ondanks magere infrastructuur, ´Het was voor mij een gok´ 

/

Op de snelweg zul je steeds vaker een Tesla in je buitenspiegel gaan zien. Het rijden in een elektrische auto wordt steeds gewilder. En op die plek waar je altijd je auto voltankt komen steeds meer laadpalen te staan. Met alle maatregelen die we als Nederland treffen tegen klimaatverandering lijkt de elektrische auto nu een uitstekende keuze. 

 John Ditmar is een van die automobilisten die die kortgeleden is overgeschakeld van een benzineauto naar een plug-in. ´Ik vind elektrisch rijden een uitdaging ´vertelt Ditmar. Hij denkt wel dat het nu lastig zou worden als iedereen elektrisch zou gaan rijden. ´De voorzieningen en infrastructuur zijn er nog niet´.  

Toch is de elektrische auto erg populair. Zo meldt BOVAG dat er al meer dan 300.000 elektrische auto´s geregistreerd staan. Op 1 januari 2020 waren dat er net 100.000. Maar niet alleen de elektrische auto´s verkopen nu goed. Ook hybrides worden in grote getale verkocht. Er zijn meer dan 600.000 hybrides op de weg, dat is een verdubbeling ten opzichte van 1 januari 2020, aldus BOVAG. 

Volgens Ditmar is de elektrische auto echter niet perfect: `Ik geloof niet dat elektrisch rijden het eindstation is´. waterstofauto´s hebben meer de toekomst volgens Ditmar. 

mijn naam is Frank Kleinheerenbrink en ik ben 19 jaar. Ik zit in de werkplaats van de opleiding jounalistiek en ik vind het leuk om te presenteren. verder heb ik een enorme passie voor auto´s, autosport en sport in het algemeen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.