Diederik Boer (PEC Zwolle): “Dat is wel de revelatie van de Premier league”

Manchester United is een absolute metamorfose ondergegaan onder Nederlandse trainer Erik ten Hag. Diederik Boer vindt vooral Marcus Rashford, de Engelse spits van Manchester United enorm gegroeid. Afgelopen zaterdag wisten ze te winnen van Manchester City, waarin Rashford enorm belangrijk was met een goal en een actie waaruit Bruno Fernandes wist te scoren. Momenteel staan ze nog maar één enkel puntje achter titelfavoriet Manchester City.

Voetbalanaliste Audrey de Ridder vindt het geen wonder dat Manchester United er met de punten vandoor ging: “United hield het midden goed dicht, eigenlijk een simpele voetbalregel. United stond hoog maar speelde niet per se op balbezit. 

De meeste aanvallen van City komen via De Bruyne. Hij werd goed gedekt, waardoor City er minder makkelijk doorheen kwam. Je ziet ook bij het enige doelpunt van City dat dat mis ging.”

Rashford is in absolute topvorm dit seizoen volgens Diederik Boer zelfs “de revelatie van de Premier League”. Audrey de Ridder verklaart de fantastische vorm van Rashford zo: “Ik denkt dat hij heel goed in het systeem van Ten Hag past. Dat is ook één van de kwaliteiten van Ten Hag, dat hij voetballers op de juiste manier gebruikt waardoor ze enorm tot hun recht komen.”

Arsenal is op dit moment koploper met 8 punten, aankomende zondag treffen de twee titelkandidaten. “Als Arsenal verliest ligt het weer helemaal open, maar als Arsenal wint is het voor Manchester United zeker klaar in de titelstrijd.” Aldus Diederik Boer.

Arsenal zit nu natuurlijk in een fantastische vorm en Audrey denkt dat ze deze vorm wel kunnen volhouden: “Ik denk het wel. Arsenal is een andere ploeg dan voorheen. Ook als het misgaat, kunnen ze het herstellen. Verder zijn ze goed uit de winterstop gekomen, ondanks de blessure van Jesus. Ze staan nu acht punten los van City, dat is een hele comfortabele positie. De komende drie wedstrijden gaan veel zeggen over de titelstrijd. Ik denk dat Arsenal kampioen gaat worden, en dat zeg ik niet omdat ik Arsenal fan ben.”

Mijn naam is Jens, ik ben 18 jaar en ik ben een groot sportfanaat, daar schrijf ik dan ook het liefst over. Ik vind het erg leuk om mijn creatieve brein erop los te laten gaan en bijvoorbeeld mijn ongezouten (voetbal)mening te belichten in een podcast.

Verdere interesses van mij zijn muziek, geschiedenis en boeken. Mijn ambitie is om mijn interesses te kunnen combineren met mijn toekomstige journalistiek gerichte baan.

Geef een reactie

Your email address will not be published.