Inclusieve castingdag modellenbureau: een stap in een nieuwe richting

AMSTERDAM – Modellenbureau InBetween had op zondag 11 september een castingdag. Honderden modellen uit Nederland en België waren aanwezig om zichzelf te laten zien. Tijdens deze castingdag viel het op dat er van allerlei maten modellen aanwezig waren.

Terry Groenen, oprichter van InBetween Models: “In het eerst ben ik begonnen met tussenmaten. Ik wilde niet in hokjes denken, maar je moet eerst hokjes maken om verandering te creëren. Ik wilde geen minimale lengte. Modellen die maat 34 hebben, zijn ook van harte welkom. Wat voornamelijk het belangrijkste is, is dat onze modellen gezond zijn. Twee keer per jaar hebben we een casting dag, die zijn selectief. Op basis van online aanmeldingen selecteren we de modellen. Op de castingdag doen we een fotoshoot. We voeren ook een persoonlijk gesprek, om te kijken of er een match is. Het is belangrijk dat het model fotogeniek is, bij ons past en leuk is om mee te werken. Dat ze ook durft en een representatie is van het gemiddelde mens.”

Terry Groenen heeft InBetween Models is opgericht om het ideaalbeeld van de modellenwereld te breken. Zij vindt het belangrijk dat modellenwerk leuk en representatief blijft. Zo is ze over de toekomst van het modellenbureau zeer positief. “Campagnes en merken gebruiken steeds meer soorten modellen. Agencies stappen ook af van het ideale modeplaatje. Het heeft nog tijd nodig. Hopelijk kunnen we over een paar jaar zeggen dat het modebeeld veel toegankelijker is geworden; dat de consument zich kan herkennen in de modellen.”

Zeg je mode, dan zeg je Marije. Als 21-jarige journalistiekstudent ben ik constant in de weer met mode: hoe het duurzamer kan, de laatste trends, upcycling.. Alles pakt mijn interesse!

Geef een reactie

Your email address will not be published.