De Werkplaats haalt €1631,55 op voor Ervaringsmaatjes

Een groep enthousiaste journalistiekstudenten hebben na 36 uur live radio maken vanuit Het Vliegende Paard, €1631,55 opgehaald voor het goede doel Ervaringsmaatjes. De marathonuitzending vond plaats op 22 en 23 mei en werd uitgezonden op RTV Zwolle en Radio 350.

 

Ervaringsmaatjes is een onderdeel van Stichting Informele Zorg Twente(SIZ). Het project is in het leven geroepen voor kinderen die in hun directe omgeving te maken hebben met een ziek familielid. Bij Ervaringsmaatjes staat niet het zieke familielid, maar deze jonge mantelzorger centraal. Jongvolwassenen die iets soort gelijks hebben meegemaakt komen één keer per week langs om een leuke activiteit te ondernemen of hun ervaring uit te wisselen.

Enkele hoogtepunten van deze 36 uur waren het middagprogramma met de Commissaris van de Koning, Andries Heidema, het sportprogramma met verschillende topsporters en het avondprogramma met de winnaar van de Groningse popprijs. Burgemeester Meijer had ook nog even tijd om aan te schuiven, hij sprak over de Europese Verkiezingen. Ook Tweede kamerlid, Zihni Özdil en FvD statenlid, Dorien Rookmaker waren aanwezig. 

Carlijn, coordinator van SIZ kon haar ogen niet geloven: ‘In 36 uur zoveel geld ophalen? Dat had ik echt niet durven dromen. Ik ben onwijs trotst op deze studenten en je wilt niet weten hoeveel wij met dit geldbedrag kunnen en gaan doen.’ 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *