Serious Request kiest voor nieuwe opzet

ZWOLLE – De vijftiende editie van 3FM Serious Request is afgelopen woensdag van start gegaan. Anders dan de voorgaande veertien edities, is er dit jaar geen Glazen Huis waarin drie diskjockeys een week lang zonder eten opgesloten worden om geld op te halen voor het goede doel. Maar waarom heeft 3FM gekozen voor deze ommezwaai?

 “We zitten met een heel nieuw dj-team bij 3FM”, zegt Joost Schulte, dj bij 3FM op de zaterdag- en zondagnacht van 4:00 tot 6:00 uur.  “De oude generatie van Giel Beelen en Gerard Ekdom is er niet meer en wij willen laten zien dat we meer kunnen.” Dit wil 3FM onder andere gaan doen door drie verschillende dj-duo’s door het land te laten lopen langs de acties die mensen voeren voor het goede doel, de zogeheten LifeLine.

Een groot plein waar iedereen samenkomt is er dit jaar ook niet meer te vinden. “Ik denk dat het hierdoor veel toegankelijker is geworden. Wij komen naar de mensen toe in plaats van andersom,” stelt Schulte. “We willen geld op halen voor het goede doel en daar hoort ieder klein plekje in Nederland bij. Een dorp als Weert bijvoorbeeld, daar zal nooit een Glazen Huis staan. Maar daar komen wij nu wel langs met de LifeLine.” Ook zijn collega Frank van der Lende zegt dat er in de basis niet zo veel veranderd is. “We halen nog steeds geld op voor het goede doel, dus ik denk niet dat mensen niet meer een kerstgevoel krijgen van Serious Request.”

Nog een groot verschil in vergelijking met de eerdere edities zijn de goede doelen. Voorheen werd altijd geld opgehaald voor één stille ramp, dit jaar zijn er drie goede doelen waar geld voor gedoneerd kan worden. Dit zijn noodhulp bij oorlog in conflictgebieden, reanimatie in Nederland en bescherming tegen natuurgeweld. “Op deze manier willen we iedereen een mogelijkheid geven om het doel waar hun hart ligt te steunen.” meent de dj van de nachtshows in het weekend.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *