Stemmen en Karten in Zwolle

De gemeenteraadsverkiezingen zijn er! Alweer vier jaren voorbij. Wat nu? Hoe gaan we nieuwe stemmers betrekken bij de verkiezingen? Dat is een vraag die de gemeente Zwolle zichzelf heeft gesteld. Als antwoord hierop hebben zij bedacht dat jongeren die voor het eerst mogen stemmen een gratis rondje mogen karten als zij bij de kartbaan Kobalt gaan stemmen.

Maar, waar doen de jongeren dat? Het is 16 maart 2022, hoe krijgen we op deze dag zoveel mogelijk jongeren zo ver om te gaan stemmen? Deze vraag speelde bij de gemeentelijke politiek van Zwolle. “De gemeente benaderde ons met: ’we willen jongeren motiveren om te stemmen en dachten hiermee aan jullie nieuwe kartbaan’”, laat Jos Bakker (Hoofd Operations bij Kobalt) weten in een interview. Samen met de gemeente en Impacter Zwolle is dit initiatief op poten gezet.

Kobalt is een entertainment bedrijf met dingen als VR-games voor groepen en dus karten. Kobalt is in bezit van de eerste Kartbaan met elektrische karts van Zwolle. Kobalt zit sinds enkele tijd gevestigd in de IJshallen, waar zij een niet al te lastig, maar toch leuk circuit heeft neer gezet.

Aniek Wierstra nummer elf op de lijst van GroenLinks en tevens de jongste kandidate in Zwolle geeft aan dat zij erg blij is met het initiatief “Het laat zien dat de gemeente jongeren wil betrekken in de politiek en ook echt naar hen wil luisteren en wil motiveren door bijvoorbeeld dit initiatief”, aldus Aniek Wierstra. Zowel Aniek Wierstra als enkele andere jongeren vonden het initiatief erg leuk. Zo ook de Jongeren David en Gerald. Zij kwamen speciaal naar Kobalt om daar te stemmen en een rondje te mogen Karten. “Het is niet elke dag dat je gratis mag karten en tegelijkertijd iets goeds doet voor je stad of gemeente” zegt Gerald.

Audio Reportage

Reacties

Your email address will not be published.