Max Verstappen in Spa Francorchamps 2021 - door Yannick van der Steen

Tim Coronel ziet meer formule 1 sprintraces wel zitten ‘Hoe meer races, hoe meer plezier’

De Formule 1 mag vanaf 2023 het aantal sprintraces uitbreiden, van drie naar zes sprintraces. Of de FIA de uitbreiding ook echt gaat waarmaken weten we nog niet. Tim Coronel is positief.

Een uitbreiding van sprintraces in 2023. Als het aan Tim Coronel ligt komt die er zeker. ‘Hoe meer races hoe meer plezier, voor ons als kijker. Ik denk dat de teams daar op logistiek en financieel gebied wel consequenties van zullen hebben. Het zal het spel voor de teams wat meer gehaast maken’ 

De snelste auto’s rijden nog steeds vooraan

De sprintraces zijn een iets ander format dan de normale Formule 1 races, waar de teams niet per se banden hoeven te wisselen, en ze minder benzine nodig hebben. Dit omdat ze maar 25% van een normale race afstand rijden. Bovendien bepaalt de einduitslag van de sprintrace de startopstelling voor de hoofdrace. ‘Benzine, banden. Het geeft denk ik een andere dimensie aan het racen. Al zie je wel dat de snelle auto’s nog steeds de snelste auto’s zijn in de sprintrace en vooraan rijden’, zegt Tim Coronel Voor het aantal races die te bewonderen zijn is het sprintformat natuurlijk een mooie toevoeging. Maar Tim Coronel vraagt zich wel af of de logistiek niet een te grote uitdaging wordt voor de teams. 

Yannick Van der Steen

ik ben Yannick Van der Steen. 21 jaar oud en geboren en getogen in Zeewolde. Sinds 2014 kijk ik de formule 1 en is mijn passie voor de autosport en dan vooral Formule 1 begonnen. mijn interesse ligt ook in de maatschappij. de problemen en het nieuws wat daar achter schuilt.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

Previous Story

Rolschaatsen met een rolstoel? ‘Geen enkel probleem’ 

Next Story

“Mensen zijn nog te onbekend met energietoeslagen vanuit de gemeente”

Latest from Sport

Uitgespeeld

De podcast waarin Jens, Niek, Julian en Luuk je bijpraten over het laatste voetbalnieuws. Alles wat

Uitgespeeld

De podcast waarin Jens, Niek, Julian en Luuk je bijpraten over het laatste voetbalnieuws. Alles wat