Niet alle asieldieren zijn problematisch

Haags dierenasiel over negatieve stereotypen

Er rust een negatief stereotype op asieldieren, namelijk dat ze allemaal onsociaal en problematisch zijn. Mensen hebben na de pandemie geen tijd meer voor de dieren die ze toen hebben aangeschaft en dumpen hun dieren massaal in asielen meldt Omroep Zeeland. Noor van Steden van het dierenasiel in Den Haag ziet dit dagelijks in de praktijk.  

Stereotype over probleemgedrag 

‘’Mensen hebben wellicht het idee dat alle honden en katten die in het asiel zitten een ‘rugzakje (probleemgedrag) hebben”, zegt Noor. En dat terwijl er in asielen uitgebreid wordt gekeken naar het gedrag van de nieuwe dieren. Als ze hierbij probleemgedrag opmerken, dan gaan ze met de dieren aan de slag met gedragstherapeuten, die dieper ingaan op de problemen die deze dieren misschien vertonen. Zo kunnen ze de nieuwe eigenaar goed informeren over mogelijke afwijkingen in het gedrag van het dier, net zo lang tot ze een ‘perfecte match’ vinden. ‘’De behoeften van het dier staan hierbij centraal’’, zegt Noor van Steden.

Media-aandacht en hulp 

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een dier vanuit het asiel te adopteren, maar iedereen kan wel een handje meehelpen met het zoeken naar een nieuw thuis. ”Het zou wel fijn zijn als men onze berichten op facebook en Instagram deelt zodat er meer kans is op herplaatsing. Daarnaast zijn donaties, financieel of in natura natuurlijk meer dan welkom. Ook kunnen mensen bij ons als vrijwilliger aan de slag.”  

Eline Jansen

Hoi! Ik ben Eline uit Kampen. Ik ben een zeer enthousiaste en onhandige meid met veel interesses met een hekel aan regelmaat. Daarom zit ik ook hier, want er is iedere dag wel wat anders om te doen.

Al van jongs af aan ben ik zeer geïnteresseerd in schrijven en deed ik dat ook regelmatig. Later zou ik graag correspondentiewerk willen doen voor Nederlandse nieuwszenders in Zweden, tenzij ik ineens op een andere passie stuit tijdens deze opleiding natuurlijk.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

Previous Story

Marleen Jeunink over mantelzorg.

Next Story

Martijn de Jong Posthumus over crisisopvang Groningen

Latest from Media & Cultuur