Samenwerkingen en promotiefilmpjes: scholen komen in actie tegen lerarentekort 

Het lerarentekort in Nederland wordt voor veel scholen met de dag nijpender. Zo staan vacatures steeds langer open en zijn er op social media steeds meer oproepen voor mensen die een baan zoeken. Middelbare scholen proberen allerlei manieren te vinden om het lerarentekort tegen te gaan. Zo maken steeds meer scholen promotiefilmpjes en sommige middelbare scholen hebben nu ook een samenwerking met hogescholen. 

Een van deze middelbare scholen met verschillende samenwerkingen, is het Ichthus College Kampen. “Wij hebben een samenwerking met de Christelijke Hogeschool Windesheim en met de Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ”, ligt Emiel van de Berg, muziekdocent aan het Ichthus College toe. “Van deze scholen hebben wij dan ook veel stagiaires bij ons rondlopen. Het is ook goed om contact te hebben met vierdejaarsstudenten die bijna klaar zijn met hun opleiding, zodat die bij ons eventueel verder kunnen groeien”. 

Ook maken veel scholen nu promotiefilmpjes, op die manier proberen veel scholen meer sollicitanten te trekken. “Ik denk dat het goed is dat die promotiefilmpjes gemaakt worden”, zegt Emiel hierover. “Het geeft net iets meer beeld van de school, dan alleen de site. Je moet je nu dus als school echt zichtbaar maken. En niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor je toekomstige collega’s”. 

Hoi, ik ben Levi. Ik ben een journalist in-opleiding die vooral geïnteresseerd is in de verhalen die wat minder in de belangstelling staan. Maar ik wil ook veel schrijven over verschillende culturele evenementen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.