Steunpunt voor LHBT-jongeren Emmen geeft antwoord op vragen 

‘’Het is belangrijk dat jongeren een centraal punt hebben waar ze vragen kunnen stellen’’. Dat zegt Gerben Hoenderdos, een van de oprichters van het regenboogcafé. ‘’Heel veel jongeren krijgen veel te veel informatie tegelijk binnen, zoveel dat ze dat eigenlijk niet kunnen verwerken. Ikzelf kan de informatiestroom die binnenkomt rond de LHBT-gemeenschap soms niet helemaal volgen.’’

Bijna 1 jaar geleden werd in Emmen het regenboogcafé opgericht. Nee, dit is geen plek om koffie te drinken, maar een steunpunt voor LHBTIQA+ jongeren in deze gemeente. Eens per maand heeft deze groep een bijeenkomst met steeds een ander thema. Een simpel concept, maar een plek als deze kan een groot verschil maken.  

De mensen die nu het Regenboogcafé regelmatig bezoeken, misten voor de oprichting van deze groep de connectiepunten die ze nu wel hebben. De meeste leden kregen over deze groep te horen via vrienden, veel jongeren in Emmen weten dan ook niet van het bestaan van deze groep af. Gerben onderstreept het belang van meer publiciteit: ‘’ik denk dat er altijd meer bekendheid nodig is, iedereen moet altijd kunnen aansluiten.’’ 

Het doel van het Regenboogcafé is dat mensen zelf dingen kunnen toevoegen en organiseren onder de naam van ‘Facet’. Dit is de bibliotheek en kunstbeweging van Emmen. Er is hieruit al een groep ontstaan: Trans Emmen. Deze groep heeft een tijdje terug hun eerste event georganiseerd, een beach party speciaal voor trans personen. Gerben hoopt dan ook dat er in de toekomst meer individuele projecten zoals deze zullen ontstaan. 

Hoi! Mijn naam is Linde en ik schrijf over allerlei thema's maar het liefst schrijf ik over dingen die te maken hebben met jongeren. Ik kom uit Emmen en dat zal je soms ook terug zien in mijn berichten.

Geef een reactie

Your email address will not be published.