Pink Ribbon: “Wij kijken met een heel goed gevoel terug op de borstkankermaand”

Linda Sumner, woordvoerster van Pink Ribbon, is samen met haar collega’s erg tevreden over de borstkankermaand. Oktober is net voorbij en daarmee ook de borstkankermaand.

Pink Ribbon
“Pink Ribbon is onderdeel van KWF-kankerbestrijding”, vertelt Sumner. De organisatie steunt projecten en onderzoeken die gerelateerd zijn aan borstkanker. Deze onderzoeken richten zich op een betere behandeling en een betere kwaliteit van leven voor en na de behandeling. “1 op de 7 vrouwen krijgt kanker, daarmee is borstkanker de grootste vorm van kanker onder vrouwen”, zegt Sumner. Het is hierom volgens haar juist belangrijk dat het onderwerp genoeg aandacht krijgt.

Oktober, borstkankermaand
De borstkankermaand is nét voorbij. “Wij kijken met een heel goed gevoel terug op de borstkankermaand!”, benadrukt Sumner. Ze geeft aan dat er veel aandacht is geweest voor het onderwerp en het veel in de media is verschenen. Er zijn ook veel leuke, creatieve acties gevoerd. In de maand oktober kleurt alles altijd een beetje roze, dit kwam je dit jaar ook weer overal tegen. Het thema van de borstkankermaand was zelfliefde. Hoe meer je van jezelf houdt hoe beter je je lichaam kent. “Zo herken je ook sneller signalen van borstkanker” , geeft Sumner aan.

Pink Ribbon steunen?
De organisatie is op verschillende manieren te steunen. Je kunt natuurlijk de Pink Ribbon armband aanschaffen. Deze kun je altijd in de borstkankermaand kopen. Dit jaar had de armband de naam “omarmband”. Dit zodat vrouwen die borstkanker hebben, zich gesteund voelen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.