Vrijdag 31 maart 2023 zou Karan S. terecht staan voor de politierechter in de rechtbank te Utrecht, maar hij was niet op de zitting aanwezig. Zijn advocaat maakte namens hem excuses. “Het was emotioneel te veel voor hem, daar hij twee weken geleden al veroordeeld was voor andere feiten.”
Karan S. wordt door het Openbaar Ministerie beschuldigt van drie strafbare feiten, waaronder bedreiging, vernieling, en smaad. Hij zou hierbij het slachtoffer, Thijs V., meerdere malen lastig hebben gevallen. Het conflict tussen hem en Thijs ontstond in 2021, nadat V. een relatie kreeg met de ex-vriendin van Karan S. Volgens de advocaat van de verdachte voelde Karan S. zich hierdoor boos en verraden.
Incidenten
Het eerste incident, waarvan Karan S. verdacht werd, vond plaats op dinsdag 7 december 2021. De verdachte was op deze dag bij het huis van V. langsgegaan om verhaal te halen. Dit mondde uit in een ruzie, waarbij de verdachte Thijs een duw zou hebben gegeven. De moeder van het slachtoffer, die op dat moment ook in de woning was, zou daarna de politie hebben gebeld. Later op de avond, zou het slachtoffer via de telefoon doodsbedreigingen hebben gekregen van de verdachte.
Op 9 december vond het tweede incident plaats, waarbij er een Instagram account werd aangemaakt onder de naam van het slachtoffer. De biografie van het account betrof enkele hashtags, waaronder #lovesnuiven en #calvépindakaas. Het account probeerde hiermee te verwijzen naar het vermeende drugsgebruik van Thijs. Op de vraag van de rechter of het Instagramaccount nog actief is, antwoordde de moeder van Thijs, die deze dag wel aanwezig was bij de zitting , dat het account inmiddels verwijderd is.
Op 12 december 2021, 4 januari 2022, 5 januari 2022 en 16 januari 2022 vonden de volgde vernielingen plaats bij het huis van het slachtoffer. Op alle genoemde data werden er stenen door de ruiten gegooid, waarbij niet alleen de ruiten beschadigd raakten, maar ook het meubilair en de vloer. Hierbij werd de verdachte een enkele keer herkend via de deurbelcamera van het gezin en de buren.
Uitspraak
Karan S. zou volgens de officier van justitie al eerder zijn veroordeeld voor soortgelijke zaken. De officier eiste daarom een taakstraf van 40 uur. Doordat de schade aan de woning, op een van de data niet bewezen kon worden, werd de voordering van de benadeelde partij, niet toegewezen. Voor de immateriële schade (angst en onveiligheid) eiste de officier een som van 100 euro. Als laatste wilde de officier een behandeling en toezicht van de reclassering.
Volgens de advocaat van Karan S. was de verdachte bereidt een schadevergoeding aan het slachtoffer te betalen, maar een behandeling en reclasseringstoezicht was volgens hem niet nodig. De verdachte maakte daarbij wel excuses via zijn advocaat voor zijn gedrag.
Uitspraak
Volgens de rechter heeft Karan S. een serieus probleem met een grote impact voor de slachtoffers. De rechter zag de smaad, vernieling en bedreiging als een geheel, wat volgens hem wees op stalking . De rechter heeft Karan S. daarom een taakstraf opgelegd van 40 uur, met 20 dagen hechtenis als hij deze taakstraf niet nakomt. Daarnaast legde hij de verdachte een contactverbod op van 2 jaar. Daarnaast moet de verdachte het slachtoffer 100 euro betalen voor de emotionele schade die hij het gezin heeft toegebracht.
De officier van justitie en Karan S. hebben 14 dagen de tijd om in hoger beroep te gaan.