Ondanks opname Nedersaksisch in cultuurnota, leeft behoud van de taal niet in Hardenberg

Nedersaksisch is een taal die wordt gesproken in een groot deel van het oosten van Nederland. Sinds 2018 wordt het ook erkent als regionale taal door de staat. Er heerst dus degelijk de wens om de taal te behouden. Waarom is het belangrijk om deze taal te behouden en waarom is er in de ene gemeente meer animo voor behoud in andere gemeentes? Fractievoorzitter Gert Luisman van de PvdA in Hardenberg en Dialectoloog Harrie Scholtmeijer leggen het uit.

Mijn naam is Michiel. Je zult mij veel zien schrijven over (internationale) politiek, economie, geschiedenis en nog veel meer.
Ik vind een publiek dat geïnformeerd is over de wereld om hun heen belangrijk, dus wil ik mij inzetten om daaraan bij te dragen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.