Oud gebouw IJsselcentrale omgetoverd tot internationale plek voor beeldende kunst

Van oude energie naar nieuwe energie. Dat is het thema van de openingsexpositie in de oude koelwaterhal van de voormalige IJsselcentrale bij Zwolle. Ronald Westerhuis, de bekende Zwolse beeldend kunstenaar en cultureel ondernemer, heeft een gebouw waar ooit stroom werd opgewekt, omgetoverd tot een energieke plek voor kunst. Het karakter van de rauwe, industriële omgeving is behouden en de schilderijen en beelden van kunsttentoonstelling ENERGY voegen daar een extra dimensie aan toe. Het gaat onder andere over utopieën en dystopieën, ijdelheid en inkeer, mens en natuur.

De tentoonstelling ENERGY is onderdeel van het programma Hanzejaar 2023 en is nog tot en met 17 september te zien.

Geef een reactie

Your email address will not be published.