Lars van Eijden kan vorm van Ajax verklaren. “De hele organisatie is op de schop gegaan”

Een technisch directeur die midden in het seizoen opstapt, een nieuwe trainer, een onervaren technisch duo en 5 basisspelers die zijn vertrokken. “Er is veel veranderd.” Lars van Eijden van FC Afkicken (online voetbal kanaal met podcasts) die elke week de wedstrijden en nieuwtjes rond om Ajax bespreekt in de ‘Pantelic podcast’ ,kan de vorm van Ajax verklaren. “Als je kijkt naar het afgelopen jaar is er natuurlijk wel veel veranderd”

Lars van Eijden (werkzaam bij FC Afkicken)

Hoewel Ajax vorig jaar met Erik ten Hag nog fluitend de knock-out fase van de Champions league haalde en er goed voetbal werd gespeeld, is dat nu wel anders. De resultaten vallen tegen en ook het spel is nog niet om over naar huis te schrijven. Volgens van Eijden komt dat door meerdere facetten. “De selectie is er in ieder geval op achteruit gegaan en ook het technisch duo is onervaren”. De kritiek op Schreuder vind hij niet terecht en hij verwacht dat de oefenmeester van Ajax in ieder geval tot het WK in Amsterdam zal blijven. “In dat goeie Champions league seizoen lijkt Schreuder het brein te zijn geweest achter de Tadic-spits variant, tegelijkertijd was het toen al wel bekend dat Schreuder doormiddel van dingen uitlekken naar de media, voor wat onrust zorgde, maar ik vind het aanstellen van Schreuder één van de weinige goeie keuzes.” Ook de kritiek op het wisselen van de Ajax trainer vindt van Eijden niet altijd terecht. Hij vindt wel dat Schreuder tegen bijvoorbeeld Napoli eerder had moeten wisselen, maar denkt dat de trainer daar zijn eigen bedoelingen bij heeft. “We moeten ook niet vergeten dat Ten Hag vorig jaar ook altijd laat wisselde.” Pantelic podcast-host van Eijden is kritisch op Technisch duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. “Ze moeten goed naar hun zelf kijken. De meeste aankopen zitten op de bank of slagen niet.”

Tadic

Niet alleen op Schreuder en op de technische staf is veel kritiek, maar ook zeker op de aanvoerder van de Amsterdammers “Dusan Tadic”. Hij zal volgens vele niet meer in elftal thuis horen en zal een andere manier moeten bedenken hoe hij iets kan bijdragen binnen Ajax. Van Eijden snapt de kritiek, maar kijkt ook op een andere manier naar Tadic. “We moeten nooit vergeten wat hij voor Ajax heeft gedaan.” “Ik ben wel van mening dat als je hem niet op 10 of op links gebruikt, dat Dusan Tadic dan moet gaan leren zitten, maar dan ook echt zitten en niet net als tegen Volendam de trainer moet gaan uithangen.”

Toekomst

Ondanks het nu allemaal nog niet zo heel goed loopt, heeft van Eijden wel vertrouwen in dat Schreuder de boel weer op de rit krijgt. Van Eijden denkt ook dat ondanks dat er in de winter een WK gespeeld wordt, er niemand weg zal gaan tijdens de transferperiode. Ook heeft hij vertrouwen in een goede afloop van het seizoen “het zal een kleurloos seizoen worden, waarin Ajax wel kampioen zal worden, ik denk dat de 8e  of kwart finale van de Europa league gehaald zal worden en in de beker zullen we er op zo’n woensdag avond tegen Heerenveen wel uitvliegen.”

Favoriete opstelling Lars van Eijden:

Tadic                                Brobbey                      Bergwijn

                                        Kudus

          Berghuis                                        Grillitsch

Blind               Bassey                     Timber                    Rensch                     

pasveer

Luuk Grovenstein

Ik ben Luuk, 19 jaar en doe de opleiding journalistiek op het Windesheim. ik ben een groot sportliefhebber en voetbal bij Flevo Boys. In mijn vrije tijd ga ik graag naar feestjes met mijn vrienden of drink ik een biertje in de kantine. Ik werk in een snackbar in Emmeloord. Later lijkt het me heel leuk om de sportjournalistiek in te gaan.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

Previous Story

‘Voor heel veel jonge mensen werkt het schoolsysteem niet meer’

Next Story

Bram van Polen weet het zeker “ik zou Noppert meenemen”

Latest from Sport

Uitgespeeld

De podcast waarin Jens, Niek, Julian en Luuk je bijpraten over het laatste voetbalnieuws. Alles wat

Uitgespeeld

De podcast waarin Jens, Niek, Julian en Luuk je bijpraten over het laatste voetbalnieuws. Alles wat