Reizen met het OV wordt steeds moeilijker, reisproblemen blijven toenemen

‘Ik reis nu steeds minder met het openbaar vervoer’, zegt Tijs Grandia. Na al het thuiswerken gaan steeds meer mensen weer naar het werk. Door de afname van medewerkers en toename van reizigers in het OV stijgen de reisproblemen. Zo laat de NS weten aan onder andere Treinenweb.nl. De NS zet alles op alles om de hinder tijdens het reizen in te perken. De klachten blijven komen en stijgen met de dag er is nu zelfs een recordaantal klachten meldt de Telegraaf. Een van de getroffenen is zelfstandig ondernemer Tijs Grandia.

Vanwege het aanhoudende personeelstekort rijdt de NS vanaf maandag 7 november op een aantal trajecten met minder treinen, zo zegt de vervoerder. Reizigers in onder anderen Schagen, Alkmaar, den haag en Amsterdam moeten rekening houden met drukkere treinen en soms vaker overstappen. De waarschuwing geldt vooral voor de avonden en weekenden. Aldus de NS.

Voor 10 minuten reizen naar Den Bosch betaal ik 6 euro’

Zelfstandig ondernemer Tijs Grandia reist steeds minder met het OV. Hij snapt heel goed dat steeds meer mensen het OV proberen te vermijden. ‘Ik reis nu steeds minder met het Openbaar vervoer. Als ik weg moet voor een foto shoot dan moet ik helaas wel met de trein en bus. Voor mijn werk kan ik nu maar één tas meenemen omdat er zo weinig ruimte is in de trein. En bovendien betaal ik voor 10 minuten reizen naar Den Bosch 6 euro. Dat komt neer op 36 euro per uur, de aansluiting van het OV is slechter naar kleine dorpen toe en de treinen zitten vaak overvol waardoor ik al met al gemiddeld twee uur onderweg ben voor een foto shoot. Ik ben nu bijna klaar met mijn rijlessen en moet dan alleen nog afrijden. Tegen die tijd koop ik een auto en zal ik alleen als het nodig is nog gebruik maken van het OV.’

ik ben Yannick Van der Steen. 21 jaar oud en geboren en getogen in Zeewolde. Sinds 2014 kijk ik de formule 1 en is mijn passie voor de autosport en dan vooral Formule 1 begonnen. mijn interesse ligt ook in de maatschappij. de problemen en het nieuws wat daar achter schuilt.

Geef een reactie

Your email address will not be published.