One Love-band zorgt voor controverse

/

Feyenoord-aanvoerder Kökcü weigerde vanwege zijn religie tijdens een wedstrijd tegen AZ om de One Love-aanvoerdersband te dragen. De aanvoerdersband staat voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Ook aanvoerder El Yaakoubi van Excelsior zag ervan af.

Dit leidde tot veel verontwaardigde reacties, waaronder van het COC Nederland. Echter, niet iedereen vond de weigering van de aanvoerdersband een slechte actie. Men reageert er verschillend op.

Devin Molenaar (19) kwam op zijn 13e uit de kast. Hij vertelt hoe hij de actie van de aanvoerders ziet.

Hoi! Mijn naam is Robin. Ik ben 19 jaar en ik kom uit Lelystad.
Ik heb een passie voor schrijven en wil graag onderzoeksjournalist worden. Media, muziek en creativiteit zijn mij met de paplepel ingegoten. Ik sta dan ook te popelen om me verder te ontwikkelen als journalist.

Geef een reactie

Your email address will not be published.