Inzamelingsacties Alpe d’HuZes 2023 in volle gang

Ook voor de Alpe d’HuZes 2023 zijn de inzamelingen alweer bezig. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen tegen kanker. Met het geld kan onderzoek gedaan worden naar bijvoorbeeld medicijnen om kanker te bestrijden. De eerste donderdag van de maand juni fietsen, hardlopen of wandelen mensen tegen de berg de Alpe d’huez op. Het idee is om zes keer tegen de berg op te lopen.

Inmiddels is de vier miljoen euro voor de Alpe d”HuZes 2023 al gepasseerd. Ook Jan Wentink heeft samen met vriendengroep ’t Kratje geld ingezameld voor de Alpe d’HuZes. Twee jaar geleden overleed hun vriend Ronald Jager aan kanker. “Toen hij was overleden, hebben wij als vriendgroep besloten om de berg op te gaan. Om geld in te zamelen voor het goede doel, zodat andere mensen kunnen worden geholpen. En om te voorkomen dat er nog meer mensen overlijden aan de gevolgen van kanker.” Inmiddels is er al 61.000 euro door de vriendengroep opgehaald. Ze hebben met hun vriendengroep al op verschillende manieren geld ingezameld, zoals koek en zopie verkopen bij de verlichte boerderijen route. Ze hebben een Benefietavond gehouden waar mensen een hapje en een drankje kochten voor het goede doel, ze zijn bij bedrijven langs gegaan voor sponsoring en bij vrienden, familie en kennissen. “Als ze weten dat je die kant op gaat, willen ze wel wat sponsoren.”

Er staan zelfs nog meer acties op de planning, zoals een vrijdagmiddagborrel en nog een benefietwedstrijd met oud spelers waar Ronald mee gevoetbald heeft. Voor Wentink wordt het de eerste keer dat hij mee gaat doen. Hij is er al wel twee keer geweest als toeschouwer en dat maakte indruk op hem. “Toen vond ik het een mooi evenement waar mensen de strijd aan gaan door de berg te beklimmen. Als je daar bent, zie je mensen lachen en huilen, maar iedereen is er voor hetzelfde doel. En dat is dat die slopende ziekte moet stoppen.”

Robin Clement, vrijwilliger van Alpe d’HuZes probeert zich op allerlei manieren in te zetten voor dit prachtige evenement. Zo maakt hij samen met Jeroen Verberk een podcast waarin hij Patiënten, nabestaanden en artsen spreekt. Zij hebben er nu een aantal afleveringen opzitten. Ondanks de mooie interviews die er al geweest zijn, komen er volgens Clement nog mooie verhalen aan. “Er komen er nog een aantal met nabestaanden van patiënten. En er komt er ook nog één met mensen die op dit moment nog aan het strijden zijn tegen die verschrikkelijke ziekte. Dus ik denk dat we nog een heleboel mooie verhalen kunnen gaan optekenen”. Clement is al sinds 2009 betrokken bij de Alpe d’HuZes en geeft aan dat het dankbaar werk is. Hij vindt het mooi dat je je kunt inzetten voor anderen.

podcast van Robin Clement

Ik ben Luuk, 19 jaar en doe de opleiding journalistiek op het Windesheim. ik ben een groot sportliefhebber en voetbal bij Flevo Boys. In mijn vrije tijd ga ik graag naar feestjes met mijn vrienden of drink ik een biertje in de kantine. Ik werk in een snackbar in Emmeloord. Later lijkt het me heel leuk om de sportjournalistiek in te gaan.

Geef een reactie

Your email address will not be published.