Een succesvolle Kinderboekenweek, ook voor boekhandel Vermeer in Emmen

De Gi-ga-groene Kinderboekenweek van 2022 was een groot succes. Deze Kinderboekenweek overtrof het succes van de Kinderboekenweek in 2021. Andrea Cuperus, de eigenaresse van Boekhandel Vermeer in Emmen, is er zeer tevreden over .

Vanaf woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober was het Kinderboekenweek. De verkoopcijfers geven weer dat meer kinderen een boek hebben bemachtigd dan in 2021. Tijdens de Kinderboekenweek nam de boekverkoop met 21 procent toe over de totale Nederlandstalige boekenmarkt. Voor de kinderboeken op zich geldt een groeipercentage van ca. 71 procent. Dit is 22 procent meer dan tijdens de Kinderboekenweek van 2021. Dit heeft CPNB recentelijk bekendgemaakt. Dit was dus goed nieuws voor veel boekhandels, ook voor die in Emmen.

“Ik ben zeer tevreden.” Zegt Andrea Cuperus. “Het is een goed verlopen Kinderboekenweek, want normaal heb ik genoeg aan het aantal kinderboekenweekgeschenken die ik in het begin van de week al heb, maar ik heb dit jaar bij moeten bestellen.” Ook deed de boekhandel niet mee aan extra acties met betrekking tot de Kinderboekenweek, maar dat heeft het aantal verkochte kinderboeken niet geremd.

Geef een reactie

Your email address will not be published.