Immersive art-expositie georganiseerd door studenten op het Windesheim

Op 15 mei was er een kunstexpositie in het C-gebouw van het Windesheim Zwolle. Deze kunstexpositie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen twee groepen van de opleiding ‘Global project and change management’, namelijk van het Cibab en de Hogeschool Windesheim. Het project is uitgevoerd in opdracht van ‘ART@WIN’, een organisatie die zich inzet voor meer kunst op de Hogeschool Windesheim. De studenten hebben besloten om een ‘Immersive Art-expositie’ te maken. De kunstexpositie was een hele dag te bezichtigen.

“Vandaag hebben we hier een ‘immersive art’ project”, vertelt Lin de Jong, docent aan de Hogeschool Windesheim. Zij gaf de opdracht voor de kunstexpositie namens ART@WIN, een organisatie die zich inzet om kunst op het Windesheim zichtbaarder te maken.
“Immersive art is een vorm van kunst waarin je je kan onderdompelen als het ware. En de studenten mochten zelf daar een project van maken, zodat hun hart er ook echt naar uit zou gaan. En ik wou dat ook graag vanuit hen laten komen, want ik wou dat er vanuit studenten initiatieven zouden zijn zodat medestudenten in hun enthousiasme mee getrokken zouden worden.”

“Onze opdracht was om ART@WIN meer bekend te maken”, zegt Shemaia, student aan de opleiding Global project and change management op het Windesheim, die heeft meegewerkt aan de expositie.
“Dus wij gingen nadenken over hoe we dat dan wouden doen. We hebben heel veel gebrainstormd. En uiteindelijk wilden we mensen gewoon kunst laten ervaren, omdat ze op zo’n manier echt in contact zouden komen met kunst. We hebben verschillende activiteiten georganiseerd, om eigenlijk verschillende kanten van kunst te benadrukken. We zijn het eerste semester de planningsfase ingegaan en het tweede semester de uitvoeringsfase. En vandaag staan we dan op ons evenement!”

Shemaia is blij met hoe de expositie eruit is komen te zien. Ze geniet ook van het feit dat elk project er weer heel anders uitziet dan het project daarvoor.
“Ik ga dit niet precies nog een keer doen. Het volgende project zal weer anders zijn en daar kijk ik dan ook weer heel erg graag naar uit. En ik vind het ook leuk om zo op mijn eigen Universiteit diversiteit en kunst te kunnen brengen. En alle studenten van het Cibap werken heel leuk mee aan deze expositie. Dus het is hartstikke leuk om hieraan te werken en ik ben nu heel trots op het eindresultaat.”

Ook Lin de Jong is te spreken over de uitkomst van het project. Ook vindt ze dat een kunstproject in de toekomst op eenzelfde soort manier kan worden vormgegeven.
“Wat ontzettend tof is, is dat deze studenten samen ook een instagrampage hebben gemaakt genaamd ‘ART@WIN Instagrampage’. Dus ik hoop dat er meer van dit soort projecten komen. Maar ik hoop ook dat de instagram pagina verder gevuld wordt, zodat het netwerk van kunstzinnige studenten op het Windesheim steeds groter wordt!”

Hoi, ik ben Levi. Ik ben een journalist in-opleiding die vooral geïnteresseerd is in de verhalen die wat minder in de belangstelling staan. Maar ik wil ook veel schrijven over verschillende culturele evenementen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.