Feestweek Daarle groot succes

“De feestweek hebben wij als fantastisch én intensief ervaren. Het is geweldig om te zien hoe enthousiast alle bewoners deelnemen aan de activiteiten”, aldus mede organisator Lotte Meijer. Eens in de vijf jaar is het zo ver: de feestweek in Daarle. Al maanden is het dorpje in Overijssel ermee bezig. Er wordt hard gebouwd aan wagens, straten beginnen steeds meer kleur te krijgen en de fanfare EMOS oefent voor zijn optreden. Een zeer drukke, maar gezellige periode voor Daarle.

De feestweek ontstaat niet zomaar: “We beginnen al vroeg met vergaderen, bij de feestweek al ongeveer een jaar van tevoren”, vertelt Lotte Meijer, lid van de feestcommissie. “Het is altijd een uitdaging om een gevarieerd programma samen te stellen, voor jong en oud en waarbij iedereen enthousiast is. Daarnaast kostte de vergunningsaanvraag dit jaar meer tijd dan normaal gesproken, omdat er aan steeds meer wettelijke verplichtingen moet worden voldaan. Uiteindelijk is dit allemaal goed gekomen!”.

Ook de inwoners zijn druk geweest met het voorbereiden voor de feestweek. Op zaterdag 6 mei was de optocht met versierde wagens. Met als dit jaar het thema ‘Disney kump noar Doarle!’ worden de straten en wagens gebouwd tot een Disney fantasie. Van Nemo tot The Pirates Of The Carribean, Daarle had het allemaal. Tussen de versierde wagens liep EMOS mee. Amber van der Schaaf zit in de slagwerkgroep van de vereniging, en liep zelf mee tijdens de optocht: “Ik vond het tof, ik heb nog nooit zoveel mensen gezien bij de optocht en het idee dat niet iedereen uit Daarle kwam maar ook uit de omstreken vond ik geweldig”.

Na afloop van de optocht hebben de mooiste versierde straten en wagens een prijs in ontvangst genomen. Voor de commissie zit het er voor de komende vijf jaar er weer op. “We zijn veel aanwezig bij alle activiteiten, soms al van ‘s ochtends vroeg, tot ‘s avonds laat, waarbij we de hele dag in de weer zijn om alles goed te laten verlopen. Maar het geeft veel energie om te zien hoe fanatiek het dorp zich inzet om er samen met ons een groot feest van te maken!” De opkomst was groot en de gezelligheid misschien nog groter vindt Lotte Meijer.

Geef een reactie

Your email address will not be published.