Bredevoort Schittert, het lichtfestijn van de Achterhoek 

De hele week zijn de bewoners al in rep en roer, het lichtfestijn Bredevoort Schittert staat weer voor de deur. De bouwgroepen zijn druk bezig met de laatste puntjes op de i te zetten, de Bredevoorders zetten alvast hun potjes met waxinelichtjes klaar en hangen toepasselijke decoraties op. Ze doen er alles aan om Bredevoort te laten schitteren.  

Ook deze editie gaat het er weer feestelijk aan toe ondanks de regen. Overal lopen hordes mensen door de straten, soms staan ze even stil om te kijken naar de prachtig verlichtte bouwwerken of naar een show die wordt opgevoerd. Met natuurlijk als hoogtepunt van de avond, de vuurwerkshow aan het water. 

In 1968 werd Bredevoort Schittert voor het eerst georganiseerd, toen nog de Gondelvaart genoemd. Verschillende verlichtte gondels werden door boten gesleept over de gracht in Bredevoort. Dit is altijd een groot succes geweest, toch werd er in 2010 besloten om over te gaan op een ander concept. De Gondelvaart werd omgetoverd in Bredevoort Schittert, een looproute waar het verlichtte Bredevoort als decór wordt gebruikt.  

‘´Bredevoort Schittert wordt gedragen door de Bredevoorders´’, vertelt voorzitter Tjitske Woordes. Buurten nemen samen het initiatief om de straten te versieren met verschillende decoraties, dit jaar met jaren 90 versieringen, toepasselijk bij het thema ‘back tot he 90’s’. Ondanks de tegenvallende cijfers van afgelopen jaren gaat het bestuur met volle moed door. Het weekend is dan ook nog maar net begonnen maar het bestuur is alweer bezig met de plannen voor volgend jaar, ´´Alles voor een schitterende volgende editie!’´.  

Isa Schokkin

Hallo! Ik ben Isa. Mijn interesses liggen bij cultuur, muziek en diversiteit. Gelijkwaardigheid is de belangrijkste norm voor mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Story

Nacht van AGT: nieuw evenement voor dorpsbewoners Terkaple, Akmarijp en Goingarijp

Latest from Featured

Radio uitzending 18 oktober

Kijk hier onze radio uitzending terug. Met het laatste nieuws, verslaggevers live op locatie en gast Sanne ter Heide over toegankelijk Zwolle
Go toTop