‘Meld je aan wanneer je tegen problemen aanloopt!’

Maatschappelijk werker en ervaringsdeskundige Latif Öncül pleit in talkshow op Windesheim voor meer openheid over armoede problematiek

“Ik heb vroeger als kind met krantenpapier mijn billetjes moeten afvegen omdat er geen geld was voor wc-papier”. Een uitspraak waarmee Latif Öncül, maatschappelijk werker in Zwolle, afgelopen donderdag duidelijk maakte dat hij weet waar hij het over heeft als het om armoede gaat. De oud student social work van Windesheim was hoofdgast in een talkshow die studenten journalistiek maakten in het kader van de armoedeweek.

Als Maatschappelijk werker is Latif actief bij het Sociaal Wijkteam. Hierbij werkt hij met mensen met diverse hulpvragen, zoals mensen die vastlopen in het dagelijks leven tot aan ernstigere gevallen. Maar niet alleen in die rol zet hij zich in om armoede te bestrijden en mensen te helpen. Latif is bijvoorbeeld ook oprichter van BoodschappenhulpRaalte en was vrijwilliger bij het Beleefhuis in Zwolle. Hij benadrukt dat er veel hulp beschikbaar is en dat mensen zich niet hoeven te schamen om bij instanties als de wijkteams of het financieel loket van Windesheim aan te kloppen.

In de talkshow vertelt Latif openhartig over zijn eigen ervaringen, maar gaat hij ook in op pittige vragen als: hoe oprecht zijn de standpunten over bestaanszekerheid in de verkiezingscampagne. In de uitzending gaan verslaggevers langs bij andere evenementen als het beleefhuis en de soepbus van het Leger de Heils. Zanger en poëziepopper (en oud Windesheim student) Vincent Corjanus leverde met drie passende songs een muzikale bijdrage.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

FC Waltertje klaar voor nieuw seizoen: van ultieme underdog naar waardige tegenstander

Next Story

Hoe beïnvloed het personeelstekort de werkdruk in de horeca?

Latest from Featured

Radio uitzending 18 oktober

Kijk hier onze radio uitzending terug. Met het laatste nieuws, verslaggevers live op locatie en gast Sanne ter Heide over toegankelijk Zwolle
Go toTop

Don't Miss