Stichting 900 jaar Raalte biedt artiesten een podium tijdens de Raalter Popronde 

Raalte bestaat 900 jaar. Stichting 900 jaar maakte voor dit bestaan een mooi programma. Waaronder de Raalter Popronde, waar ze 20 oktober oud en jong talent een podium bieden. “De verwachting is dat dit een mooie boost is voor de bandjes scene in Raalte en omstreken”, verteld medewerker Stichting 900 jaar Raalte Bas Bolink. 

Naast dat de Raalter Popronde een unieke mogelijkheid geeft aan opkomende bands is het er ook voor het publiek. Mensen kunnen gratis genieten van muziek in verschillende cafés in Raalte namelijk bij Neuf, Bar Robuuzt en Taveerne Tivoli. Per café is er dan ook een jurypanel aanwezig die de winnaar aanwijst. De jury bestaat uit mensen uit de regio die kennis hebben van muziek, bands en in hun werkende of vrijwilligers leven ook een steentje bijdragen in de muziek of organisatie van festivals en evenementen.

De artiesten hebben zichzelf opgegeven, na verschillende oproepen en navraag bij de Pop Rock Factory. De artiesten die gaan optreden tijdens de Raalter Popronde zijn: Three of a Kind, Merel & Nienke, Damian and The Live Band, Five Tune, Firestone & The Shots. 

“Voor ons is het geslaagd als het in de cafés lekker druk is. 50 man per locatie zou top zijn. Daarnaast is het natuurlijk fijn als je muziek kwalitatief goed is. Wellicht is Raalter Popronde het startschot van een jaarlijks evenement”, zegt Bas Bolink. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Nieuwe trend op TikTok leidt tot toenemend pestgedrag 

Next Story

Hoe ‘Lezen voor de lijst’ mijn passie voor het lezen onderdrukte  

Latest from Binnenland

Road to: Bart Heeling

In onderstaande video heb ik Bart Heeling mogen interviewen. Hij is auteur van “Gewoon speciaal”, storyteller, gedragsspecialist en leerkracht van een SO+ klas. Ik

De Urban Trail in Groningen

Zaterdag 6 april vond de achtste editie van de Urban Trail in Groningen plaats. Het hardloopevenement leidde de deelnemers door verschillende bekende gebouwen in
Go toTop