Ondernemers van Winschoten opnieuw belaagd

“Ingrijpende tijden voor aangrenzende winkeliers”, zo noemt Pascal Meinders, voorzitter van CityClub Winschoten, de tijd waarin de ondernemers van Winschoten nu zitten. Maar over angst wordt er niet gesproken, vanwege maatregelen en vermoedens.

Op 6 juli 2023 vindt er in Winschoten een steekpartij op klaarlichte dag plaats en later die avond een schietpartij. Het begin van de bendeoorlog die zich afspeelt tussen een Syrische familie en een groep uit Winschoten. Nog vele andere incidenten vinden plaats, waaronder ook in Groningen, Oude Pekela en Beerta, maar wanneer er twee betrokkenen worden opgepakt, is het een paar weken rustig. Op 16 september vindt er een explosie plaats bij een gameshop en de daaropvolgende maandag op dinsdag nacht, een explosie bij een kapperszaak. Opnieuw worden ondernemers van Winschoten geraakt.

Toch blijven de meeste ondernemers rustig. Dit omdat er maatregelen worden getroffen en er vermoedens zijn. Eén van die maatregelen is de camerabewaking op het moment dat je Winschoten binnenrijdt. Een andere maatregel is het organiseren van inloopavonden voor omwonende en ondernemers, waarbij ook de politie en burgermeester aanwezig zijn. In de wandelgangen zijn er vermoedens onder ondernemers. “Dat had je kunnen verwachten.” en “Gelukkig is het op elkaar gemunt.” citeert Pascal Meinders. Veel angst leeft hierdoor niet meer onder ondernemers en dit zorgt er ook voor dat morgen de modeshow en eind van de maand de winkelweek, gewoon door kunnen gaan. Mochten er toch nog zorgen of vragen zijn over de situatie, kan hiervoor contact gezocht worden met de politie of gemeente, er is namelijk goed contact volgens Pascal Meinders.

Isa Veldman

Mijn interesses zijn de onderwerpen misdaad, psychologie, cultuur, archeologie/geschiedenis en theologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Geen dove kinderen in de klas, toch les in gebarentaal

Next Story

Lulu

Latest from Misdaad

Go toTop