OM eist 18 jaar cel voor ontsnapte Tbs’er die ex in Soest neerstak  

Tbs’er Kendrick M. (33) stak zijn ex-vriendin veertien keer voor de ogen van het 5-jarige zoontje. Dit gebeurde toen hij ontsnapte tijdens zijn begeleid verlof vanuit de Pompkliniek in Nijmegen op 30 november 2022.  

Het 5-jarige zoontje van het slachtoffer zag alles gebeuren. “Mama riep ‘help help'”, zei het zoontje tegen de politie bij een speciaal kinderverhoor. “Toen ging hij in mama met het mes slaan.” Het jongentje ging op zijn knieën zitten, haalde zijn armen omhoog en maakte een hak beweging. Toen er werd gevraagd waar mama op dat moment was zei hij: “Op de grond” 

Op 27 februari werd de zaak tegen de 33-jarige verdachte bij een meervoudige Kamerzitting in Utrecht behandeld. Het slachtoffer en veel vriendinnen van haar waren aanwezig. Verder waren er vele journalisten die verslag legden in de rechtszaal.  

Tijdens de zitting werd de voorgeschiedenis van de verdachte en het slachtoffer besproken. Via Facebook kwamen het slachtoffer en Kendrick M. met elkaar in contact. Ze zochten steeds vaker contact, maar dit was uitsluitend online en telefonisch. Alleen toen het slachtoffer vroeg om een ontmoeting was dat volgens Kendrick niet mogelijk. Hij had het te druk. Anderhalf jaar na het eerste contact biecht Kendrick op dat hij in een Tbs-kliniek zit. Volgens Kendrick was zijn vorige vriendin bij een uit de hand gelopen ruzie om het leven gekomen. Kendrick en het slachtoffer spreken uiteindelijk samen een bezoek moment af. Het slachtoffer wist toen niet dat er door M. eerder agressief verdrag naar vrouwen was vertoond en dat de kliniek hem nog steeds als gevaarlijk beschouwde.  

Kendrick was op 30 november 2022 met begeleid verlof bij de Kruidvat, hier ontsnapte hij aan zijn begeleider. Volgens Kendrick wilde hij met de hulp van een kennis naar Spanje vluchten, maar eerst zou hij een tussenstop bij zijn ex-vriendin moeten maken om de inlogcode van zijn bankrekening op te halen. “Ik vroeg of ik binnen mocht komen, binnen hebben we eerst rustig gepraat, maar we hebben ruzie gekregen toen zij weigerde de code te geven”, verklaarde M.. Verder zei hij: “Ik heb haar uit boosheid geslagen en uit het niets pepersprayde ze mij. Ze liep naar de keuken pakte er een mes en sneed in mijn hand, daar schrok ik erg van omdat mijn zicht was geblurd door de pepperspray.”  

Het slachtoffer vertelde tijdens de zitting dat ze met haar 5-jarige zoontje thuiskwam toen M. opeens in de deuropening van het appartement stond en boos naar binnen liep. “Waarom bedreig je mij? Eén van jullie gaat vandaag dood”, zei M. volgens het slachtoffer. Verder vertelde ze dat hij haar begon te slaan en te wurgen. “Ik probeerde met peperspray hem van mij af te krijgen, maar dit had duidelijk geen effect. Daarna ben ik aan mijn haren de woonkamer ingesleurd. Hij pakte een mes. Ik voelde hoe hij in mijn buik en rug stak. Mijn zoontje heeft alles gezien”, verklaarde het slachtoffer terwijl ze recht voor zich uit keek.  

Het OM eist voor poging tot moord achttien jaar cel, verder wordt er geen tbs geëist, omdat de maatregel uit de zaak van 2012 nog steeds loopt. Het slachtoffer eist in totaal 55.000 euro schadevergoeding. Over drie weken doet de rechter uitspraak.  

Volgens Kendrick zijn advocaat is achttien jaar cel overdreven: “Achttien jaar cel, daar kon je vroeger een politicus voor vermoorden, nu is blijkbaar een poging tot doodslag al genoeg.” 

“We leven nog steeds in angst”, aldus het slachtoffer. “Ondanks dat je vastzit. Dat heeft je eerder ook niet kunnen weerhouden. Geef deze moordenaar alstublieft géén derde kans.” 

Sharon de Graaf

Hoi, ik ben Sharon. Ik ben breed geïnteresseerd en schrijf graag over cultuur en dingen in mijn omgeving.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Soevereine ergernis

Next Story

Lerarentekort: wat is de oorzaak?

Latest from Binnenland

Studie stress op Windesheim

Vandaag staan we in de christelijke hoge school Windesheim. Studenten communicatie zijn een campagne gestart tegen studiestress. Door hun persoonlijke ervaringen en omgeving zijn

Het leven met hoop en hart 

Een storm, zoals je die alleen nog maar in de Lage Landen aantreft, woedde op een nacht over een bos. Felle bliksemschichten sloegen lukraak
Go toTop