“Ik heb nu veertien jaar achter elkaar les gehad, van groep 1 tot de 6e klas. Waarom ga ik nu eerst door voordat ik met mijn leven kan beginnen?”

17 October, 2023

Sinds het einde van de pandemie is het fenomeen een tussenjaar nemen weer populair aan het worden onder afgestudeerden blijkt uit inschrijvingscijfers van organisatie Universiteiten van Nederland (UNL). Velen kiezen ervoor om op reis te gaan of een jaartje aan het werk te gaan, waaronder de zeventienjarige Thijs Boom. “Ik heb eigenlijk nooit zo veel gehad met school.” 

Samen met een vriend, gaat Thijs komend schooljaar aan de slag op het Twickel College waar ze onder andere zullen helpen met website-onderhoud, ICT-problemen en techniek. Voor hem was het geen bewuste keuze, hij was eigenlijk eerst van plan te beginnen met de opleiding ‘media music’. Totdat zijn middelbare school hem een aantrekkelijke baankans gaf. “De mogelijkheid om nog een jaartje langer te blijven, geld te verdienen en super leuk werk te hebben. Was wel de reden om het serieus te gaan overwegen.” Ook deelt Thijs het fijn te vinden dat hij dit tussenjaar kan gebruiken om zichzelf beter te leren kennen.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Niet iedereen tevreden met statiegeld op blikjes

Pexels.com
Next Story

Sex Education: Goede seksuele voorlichting?

Latest from Binnenland

Road to: Bart Heeling

In onderstaande video heb ik Bart Heeling mogen interviewen. Hij is auteur van “Gewoon speciaal”, storyteller, gedragsspecialist en leerkracht van een SO+ klas. Ik

De Urban Trail in Groningen

Zaterdag 6 april vond de achtste editie van de Urban Trail in Groningen plaats. Het hardloopevenement leidde de deelnemers door verschillende bekende gebouwen in
Go toTop

Don't Miss