Twee keer zoveel mensen kunnen geen woning vinden

In Nederland is op het moment een woningen te kort. Veel mensen willen een koophuis, maar er is te veel vraag en bijna geen aanbod. 

Marit Eling Student vastgoedkunde op het Hanze hogeschool in Groningen ziet ook in haar opleiding dat ze zich bezighouden met de woningcrisis.  Marit Eling zegt:” we besteden veel tijd aan de woningmarktcrisis, we hebben vooral veel opdrachten betreffend met huizen herindelen en bedenken in oplossingen om ruimte en/of huizen te creëren voor meer mensen ”.

In CBS-cijfers kun je ook zien dat er woningen te kort zijn. CBS heeft een woon analyse (WoOn), uit de nieuwste analyse blijkt dat er twee keer zoveel mensen sinds 2015 geen woning kunnen vinden. Starters hebben weinig kans om een huis te krijgen, door het overbieden en snelle markt cultuur. Er zijn te weinig huizen en te veel inwoners in Nederland. 

Ondanks dat je in de cijfers van het CBS ziet dat de woningmarkt lichtelijk daalt, stijgt de hypotheekrente. Waardoor minder mensen een hypotheek krijgen of kunnen betalen. De maandelijkse kosten worden ook duurder. Hierdoor is het krijgen van een woning voor starters nog steeds niet reëel.  

 Marit Eling vertelt: “dat de opleiding zich niet echt bezighoudt met de prijzen op de markt maar meer met het woningen te kort”. Zij vindt dit jammer omdat de onbetaalbaarheid van de markt op het moment een sociaal probleem kan worden.

Daphne Stavast

Mijn naam is Daphne en ik ben een gedreven student journalistiek. graag wil ik mijn creativiteit benutten en mijn passie voor het ontdekken van nieuwe verhalen met jullie delen. Of het nu gaat om het schrijven van boeiende artikelen, het maken van pakkende video's of het vastleggen van inspirerende interviews, ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn creatieve talenten te uiten. Dus neem gerust een kijkje en laat je inspireren door de wereld van journalistiek door mijn ogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Jongeren tussen de 18 en 24 jaar maken zich zorgen over hun financiële toekomst.

Next Story

Bestaanszekerheid is meer dan alleen geld in de maatschappij pompen 

Latest from Economie

De opkomst van de goudsmid

De vraag ´wat wil je worden?’ horen jongeren vaak, maar je hoort weinig jongeren zeggen ‘Ik word goudsmid!’. Het ambacht wat al eeuwen bestaat

Lelylijn opnieuw op politieke agenda

Al jaren wordt er gepraat over een verbetering van de treinverbinding tussen Noord-Nederland en de Randstad. Vele nieuwe spoortrajecten zijn onderzocht en al die
Go toTop