Recap van Bevrijdingsfestival Overijssel 2024

Ruim 300.00 bezoekers, geslaagde optredens en mooi weer. Het Bevrijdingsfestival 2024 dat op 5 mei in het Wezenlandenpark werd gehouden was een groot succes. Met bekende artiesten zoals Suzan & Freek, Chef’Special, RONDE en FLEMMING werd volop gefeest bij het festival. Wat waren de reacties van de bezoekers?

Youri Barth is van de afdeling communicatie op Hogeschool Windesheim die op het Bevrijdingsfestival met een groep van zes studenten bezig was om content te maken voor de Instagram van Windesheim. “Dit was mijn eerste Bevrijdingsfestival in Overijssel. Ik vond het heel leuk en het heeft mijn verwachtingen overtroffen, omdat het er een hele gemoedelijke sfeer hing,” aldus Barth. Hij ging vorige jaren naar het Bevrijdingsfestival in Utrecht, maar dat was “niets vergeleken de grootte van het festival in Zwolle.”

In het begin was het nog relatief rustig, maar bij het optreden van Chef’Special liep het veld al helemaal vol. Ondanks de slechte weersverwachtingen, bleek het uiteindelijk toch zonnig weer te worden, waardoor het festival een stuk aantrekkelijker werd voor bezoekers. Tenslotte hebben we allemaal de combinatie van mooi weer en een gezellig festival gemist.

RTV Oost heeft tijdens het Bevrijdingsfestival live verslag gedaan. In het glazen huis werd door het RTV team Annemien Brugging en Emma Quilligan geïnterviewd, de organisatoren van het Bevrijdingsfestival. “Het zonnetje brak open en dan zie je het veld vollopen,” zegt Annemien Brugging. Vorig jaar was het aantal bezoekers een stuk minder, dus dat maakte het in het begin ook spannend voor de organisatie. “Vorig jaar hebben we een uur stilgelegen vanwege de onweersdreiging, dus dat als gevolg dat mensen ook wegliepen.”

De ambassadeur van de Vrijheid, FLEMMING verscheen eind van de middag, met veel enthousiaste reacties van het publiek. De nummers ’Amsterdam’ en  ‘Automatisch’ vielen erg in de smaak bij het publiek. Groot fan Meike Verstappen zegt daarover:” Ik wist van andere optredens dat hij goed kon zingen en alsnog is hij altijd boven verwachtingen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Wie wint het Groot Hengeloos Dictee 2024?

Next Story

BookTok zorgt voor meer leesplezier onder de jongere generatie

Latest from Media & Cultuur

De maskerade van Removeface

Anonieme muziekartiesten, ze komen nog wel eens voor. Denk aan SIA, Daft Punk, of Marshmello. Maar removeface heeft het zijn gezichtloze identiteit letterlijk in
Go toTop