Chinees restaurant ‘Shanghai’ uit Steenwijk is helemaal klaar voor het nieuwe jaar

Met het begin van een nieuw jaar horen ook de goede voornemens, na een lastige periode waarin door het corona-virus alle horeca gelegenheden hun deuren voor een lange tijd moesten sluiten kan het Steenwijkse restaurant uitkijken naar een veelbelovende periode.

“De eerste maanden van het jaar zijn altijd een beetje rustig.” Zegt Joey, eigenaar van het restaurant. Toch zijn er genoeg gasten in het restaurant en wacht er een aantal mensen bij de afhaalbalie met smacht op hun avondeten. Ook de bestellingen voor de bezorgers komen met een bescheiden regelmaat binnen, daar staat een team jonge medewerkers de bakjes met Chinese lekkernijen in witte plastic tasjes (nu met plastic-tax) te leggen zodat ze vervolgens met de bezorger mee kunnen om in de magen van de Steenwijkers te belanden.

Sinds het coronavirus is het restaurant dingen anders gaan doen “hiervoor deden we nooit aan bezorgen, dat is puur uit noodzaak zo ontstaan,” zegt Joey. Het bezorgen van eten is nu een van de meest populaire manieren waarop de Steenwijkers hun bestelling ontvangen. Naast dat het restaurant aanpassingen heeft moeten maken in de manier waarop mensen hun eten kunnen krijgen, is er intern ook veel veranderd. Wie Shanghai binnenloopt wordt tegenwoordig begroet door een enthousiast team van jonge medewerkers. De baas van het filiaal is hier heel blij mee, “het is voor iedereen in de buurt moeilijk om personeel te vinden dat gemotiveerd is, daarom ben ik heel blij met al deze jonge collega’s.”

Maya is een van die jonge medewerkers en werkt al bijna drie jaar in het restaurant, ook zij is blij met de komst van jong personeel “het is goed voor de sfeer en dat merk ik om mij heen ook echt, het is fijn om met mensen van je eigen leeftijd te kunnen werken. In de 2 jaar dat Maya hier werkt heeft ze veel aan het restaurant zien veranderen en zo ook het decor; “het restaurant heeft echt een opknapper gehad en ziet er een stuk beter uit dan eerst.” 

“De klanten zijn over het algemeen erg tevreden en wij doen allemaal ons best.” De sfeer in het restaurant lijkt in ieder geval goed te zijn en de grote baas heeft een helder doel voor ogen; “ik hoop gewoon dat alles goed gaat dit jaar, en natuurlijk dat de mensen lief zijn voor mij.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Fastfashion- & tweedehands kleding: In strijd met elkaar?

Next Story

Duurzaamheid verslaat ‘fast fashion’, steeds meer mensen shoppen tweedehands

Latest from Binnenland

Road to: Bart Heeling

In onderstaande video heb ik Bart Heeling mogen interviewen. Hij is auteur van “Gewoon speciaal”, storyteller, gedragsspecialist en leerkracht van een SO+ klas. Ik

De Urban Trail in Groningen

Zaterdag 6 april vond de achtste editie van de Urban Trail in Groningen plaats. Het hardloopevenement leidde de deelnemers door verschillende bekende gebouwen in
Go toTop