Strijd om cultuur: veel protest tegen btw-verhoging op boeken

Het is één van de vooraanstaande plannen van het recent gepubliceerde regeerakkoord: de BTW-verhoging op boeken van 12%. Hoewel de formerende partijen enthousiast lijken over het idee, zijn veel Nederlanders teleurgesteld. Zo is Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (SCPN) een petitie tegen het wetsvoorstel gestart, die inmiddels al meer dan 260.000 keer is ondertekent. Wietse Holwerda, student HRM op het Windesheim, is één van deze ondertekenaars. Ik sprak met hem over zijn visie op de BTW-verhoging.

U luistert nu naar een bijdrage van Famke Schirm

Famke Schirm

Hoi, mijn naam is Famke Schirm. Mijn passie ligt in het ontdekken van onderwerpen die vaak over het hoofd worden gezien maar wel maatschappelijk relevant zijn. Met behulp van journalistiek wil ik deze onderwerpen onder de aandacht brengen en bespreekbaar maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Moet gebouw D van Windesheim gesloopt worden?

Next Story

“Ik waardeer de kleine dingen als groot, omdat ik zelf nooit veel heb gehad”

Latest from Binnenland

Verbonden door missies

Stapvoets lopen de twee veteranen voor mij op elkaar af. Nou ja, lopen? Beide mannen hebben inmiddels de ondersteuning van een rollator nodig om

Studie stress op Windesheim

Vandaag staan we in de christelijke hoge school Windesheim. Studenten communicatie zijn een campagne gestart tegen studiestress. Door hun persoonlijke ervaringen en omgeving zijn
Go toTop