FC Waltertje klaar voor nieuw seizoen: van ultieme underdog naar waardige tegenstander

Zwolsche Boys 10, beter bekend als FC Waltertje, mag het nieuwe voetbaljaar bijna aftrappen. Het team dat dit seizoen de overstap maakt van het traditionele elf tegen elf spel naar het dynamische zeven tegen zeven, speelt haar eerste competitiewedstrijden op 3 november. ‘FC Waltertje heeft er ontzettend veel zin in dit seizoen’, zegt Ryan de Jong, aanvoerder van het team. FC Waltertje haalde de afgelopen seizoenen de regionale pers met nederlagen in de dubbele cijfers. Dat is volgens Ryan de Jong verleden tijd.  

Het nieuwe seizoen houdt voor FC Waltertje ook in dat er weer competitief voetbal gespeeld gaat worden, na in vorige seizoenen recreatief te hebben gespeeld is het tijd voor het team om de uitdaging weer aan te gaan. ‘Tegen het einde van het vorige seizoen merkte je wel dat het team hier weer behoefte aan had. We hebben nu de eerste drie wedstrijden gehad en je voelt en ziet nu ook echt de nieuwe energie en motivatie bij de spelers’, zegt Ryan de Jong. 

Deze eerste drie wedstrijden werden gespeelt op een toernooi, dit was voor het team een goed moment om te kijken hoe het team speelt. FCW won hier één wedstrijd en verloor er twee. De Jong geeft aan dat de tegenstanders en Waltertje aan elkaar gewaagd waren, maar dat het Zwolse team het ‘vooral conditioneel’ heeft afgelegd. 

Qua transfers is er bij het team niet veel veranderd. ‘Er zijn wat spelers vertrokken maar de kern is bij elkaar gebleven’, zegt de Jong. Het team heeft echter wel drie nieuwe spelers aangetrokken om ze dit seizoen te komen versterken. 

De aanvoerder heeft alle vertrouwen in het nieuwe seizoen. Of Waltertje er klaar voor is? ‘Honderd procent’. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

De Kinderboekenweek: hoe bibliotheek Kop van Overijssel leesplezier vooropzet

Next Story

‘Meld je aan wanneer je tegen problemen aanloopt!’

Latest from Binnenland

Road to: Bart Heeling

In onderstaande video heb ik Bart Heeling mogen interviewen. Hij is auteur van “Gewoon speciaal”, storyteller, gedragsspecialist en leerkracht van een SO+ klas. Ik

De Urban Trail in Groningen

Zaterdag 6 april vond de achtste editie van de Urban Trail in Groningen plaats. Het hardloopevenement leidde de deelnemers door verschillende bekende gebouwen in
Go toTop