Eerste editie Ronde van Deventer groot succes voor het goede doel 

Deventer stond onlangs in het teken van een toertocht met een nobel doel, namelijk de allereerste Ronde van Deventer. De dag bracht fietsliefhebbers en enthousiaste toeschouwers bij elkaar voor een memorabele ervaring. 

Op zondag 17 september vond de allereerste Ronde van Deventer plaats, waarbij zowel doorgewinterde fietsfanaten als enthousiaste toeschouwers genoten van mooie routes en een gezellige sfeer op de start- en finishlocatie. Mede-organisator Jouri Verhoeven noemde het evenement een groot succes en gaf aan dat er nog ruimte is voor verbetering in de toekomst. 

Jouri Verhoeven, een van de organisatoren, blikte enthousiast terug: “Voor een eerste keer ging het echt heel goed, al hebben we nog wel wat dingen om aan te werken voor de volgende ronde.” 

De Ronde van Deventer bood verschillende routes, waaronder 60 km, 100 km, en 140 km, ook was er de de Dikke Banden Toer van 25 km, zodat er voor deelnemers van alle niveaus iets te beleven was. Het evenement steunde het goede doel, namelijk Stichting Leergeld Deventer, die zich inzet om kinderen uit financieel minder bedeelde gezinnen te ondersteunen zodat ze kunnen deelnemen aan activiteiten binnen en buiten school. 

Met Stadsstrand Meadow als start- en finishlocatie was er volop vermaak, inclusief lekker eten, drinken, livemuziek en meer. Aan het einde van de dag vond er een spannende verloting plaats met lokaal gesponsorde prijzen, zoals een nieuwe fiets van Roto Tweewielers, een Kamado BBQ van Kamado Grills, en veel meer. 

De Ronde van Deventer beloofde een geslaagd sportevenement te worden, en dat werd het zeker. Jouri Verhoeven sprak zijn enthousiasme uit en benadrukte: “Dit was een geweldige start, en we zijn vastbesloten om dit evenement jaar na jaar te verbeteren.” 

Met deze toertocht hebben deelnemers en toeschouwers niet alleen van het fietsen genoten, maar ook bijgedragen aan het goede doel. 
 

Joep Klomps

Hey, ik ben Joep. Ik kom uit Deventer en hou me bezig met cultuur, politiek en technologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Pink Tax: De stille genderkloof in prijzen 

Next Story

Vinylrevival zorgt niet alleen voor stijgende verkoop lp’s, maar ook problemen binnen de industrie 

Latest from Binnenland

Road to: Bart Heeling

In onderstaande video heb ik Bart Heeling mogen interviewen. Hij is auteur van “Gewoon speciaal”, storyteller, gedragsspecialist en leerkracht van een SO+ klas. Ik

De Urban Trail in Groningen

Zaterdag 6 april vond de achtste editie van de Urban Trail in Groningen plaats. Het hardloopevenement leidde de deelnemers door verschillende bekende gebouwen in
Go toTop