Nieuwe uitgeverij, is dat wel handig?

Uitgeverij Blauw Gras is kort geleden opgericht door Edward van de Vendel en Jeffrey Dral. Ze willen ongeveer 10 boeken per jaar uitgeven. En hopen deze boeken meer in de spotlight te kunnen zetten.

Deze uitgeverij is opgericht omdat Edward en Jeffrey allebei graag zelf een uitgeverij op wilden richten. Edward en Jeffrey zijn in de afgelopen drie jaar goed bevriend geworden en daarom hebben ze ervoor gekozen om dit samen te doen. Ze vonden allebei dat ze een goed duo zouden zijn omdat ze heel andere kwaliteiten hebben. Alleen moesten ze eerst wel goed uitzoeken of zo’n uitgeverij wel nut zou hebben want er zijn al zo veel. En het belangrijkste wat je moet weten als je een uitgeverij wilt oprichten is: “Waarom wil ik een uitgeverij oprichten?”. 

Toen ze onderzoek deden naar het oprichten van een uitgeverij kwamen ze erachter dat er eigenlijk op het maatschappelijke gebied best wel een groot gat zat qua uitgeverijen. Er waren niet heel veel uitgeverijen die dat soort boeken uitgaven. Hierom heeft het wel heel veel nut om nog een uitgeverij op te richten. Jeffrey en Edward zijn daarom heel erg van plan te focussen op het uitgeven van maatschappelijke boeken voor allerlei verschillende leeftijden. Kinderboeken, young adult boeken en boeken voor volwassenen. 

Edward en Jeffrey zijn van plan rustig te beginnen met ongeveer 10 boeken per jaar. Maar hopelijk kunnen het later veel meer boeken worden en wordt het een succes. Want ze vinden het heel belangrijk dat mensen ook lezen over de maatschappij en wat daarin speelt. 

Nora Koolwijk

Hey, ik ben Nora! Mijn interesses liggen op erg veel verschillende vlakken en ik vind het dan juist heel leuk om over allerlei onderwerpen te leren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Voorstelling in oud olifantenverblijf, dit jaar extra speciaal thema

Next Story

De gevolgen van de woningnood voor jongeren

Latest from Binnenland

Road to: Bart Heeling

In onderstaande video heb ik Bart Heeling mogen interviewen. Hij is auteur van “Gewoon speciaal”, storyteller, gedragsspecialist en leerkracht van een SO+ klas. Ik

De Urban Trail in Groningen

Zaterdag 6 april vond de achtste editie van de Urban Trail in Groningen plaats. Het hardloopevenement leidde de deelnemers door verschillende bekende gebouwen in
Go toTop