Voorstelling in oud olifantenverblijf, dit jaar extra speciaal thema

Elk jaar in de herfstvakantie heeft de theatervereniging Loods13 een speciaal evenement genaamd Total los. Dit jaar zal het eindresultaat plaatsvinden in het oude olifanten verblijf in Emmen. Deze keer wordt het extra bijzonder.

Total los is een evenement waar je 1 hele week lang van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat bezig gaat met 20 jongeren om een theatervoorstelling te maken. Dit zal zolang het een succes blijft elk jaar plaatsvinden. De jongeren schrijven zelf hun teksten en maken in principe de voorstelling helemaal zelf, natuurlijk wel met professionele hulp. 

Het thema van dit jaar is voor alle spelers die meedoen heel erg bijzonder aangezien dit onderwerp dicht bij hen allemaal ligt. Helaas is een van de meest speciale mensen van Loods13 recent overleden aan een hartstilstand. Dit is voor alle spelers en leraren erg zwaar gevallen en daarom hebben ze besloten om de Total los van dit jaar een ode aan haar te maken. “Ik vind het erg spannend om met zo’n onderwerp theater te moeten spelen, maar dit jaar is het juist belangrijk dat we meedoen, al is het alleen voor haar.”

Omdat ze het dit jaar extra speciaal willen maken hebben ze besloten het ook in een heel bijzondere locatie te houden, het oude olifantenverblijf. Wat ze precies van plan zijn om te doen is nog een verrassing en weten zelfs de jongeren nog niet precies. “Als je dat wilt weten moet je eind van de herfstvakantie maar komen kijken!”. 

Nora Koolwijk

Hey, ik ben Nora! Mijn interesses liggen op erg veel verschillende vlakken en ik vind het dan juist heel leuk om over allerlei onderwerpen te leren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Sanne Rooseboom schrijft kinderboekenweekgeschenk 2023

Next Story

Nieuwe uitgeverij, is dat wel handig?

Latest from Binnenland

Road to: Bart Heeling

In onderstaande video heb ik Bart Heeling mogen interviewen. Hij is auteur van “Gewoon speciaal”, storyteller, gedragsspecialist en leerkracht van een SO+ klas. Ik

De Urban Trail in Groningen

Zaterdag 6 april vond de achtste editie van de Urban Trail in Groningen plaats. Het hardloopevenement leidde de deelnemers door verschillende bekende gebouwen in
Go toTop