Sanne Rooseboom schrijft kinderboekenweekgeschenk 2023

Elk jaar wordt er een kinderboekenweekgeschenk geschreven die mee wordt gegeven aan mensen die in de kinderboekenweek voor meer dan $13,50 aan kinderboeken kopen in een boekenwinkel. Dit jaar is dit geschenk geschreven door Sanne Rooseboom. De titel van het boek is “Ravi en de laatste magie”. 

Het boek gaat over een 11 jarig meisje genaamd Ravi. Ze woont samen met haar moeder en haar broertje van 5 in een flat. Haar moeder heeft reuma waardoor het voor het gezin erg lastig is om rond te komen. Op gegeven moment krijgen haar buren een gasexplosie waardoor de hele flat leeg moet en ze daar niet meer kunnen wonen. Omdat ze tijdelijk ergens moeten wonen, worden Ravi en haar gezin geplaatst in een tehuis met allemaal gepensioneerde tovenaars. Gepensioneerde tovenaars die nauwelijks meer kunnen toveren. En dit veroorzaakt een heleboel chaotische momenten. 

Je hebt iets minder dan een jaar om het kinderboekenweekgeschenk te schrijven aangezien je ervoor gevraagd wordt in de kinderboekenweek. De kinderboekenweek is dit jaar van 5 oktober tot 15 oktober. Voor bijna elke kinderboekenschrijver is de kinderboekenweek een erg drukke periode. Dus toen Sanne ineens moest afspreken met haar uitgever en redactrice midden in de kinderboekenweek begon ze wel vragen te stellen. “Ik dacht wel dat er iets speciaals ging gebeuren, maar ik had nog niet stil gestaan bij het kinderboekenweekgeschenk.” zei Sanne.  Het is natuurlijk wel heel lastig om het kinderboekenweekgeschenk te schrijven aangezien het boekje wel een paar belangrijke eisen heeft. Het moest af op uiterlijk 1 maart en mocht niet meer dan 17 duizend woorden hebben. 

Sanne vertelde dat ze voordat ze begon met schrijven eigenlijk veel meer paniek had dan toen ze echt bezig was. Ze is begonnen in december en heeft dus ongeveer 3 maanden gedaan over het schrijven van dit boek. Ook vertelde ze dat het wel een beetje puzzelen was, maar dat ze dat er juist heel erg leuk aan vond. Ze is heel erg tevreden met het uiteindelijke plaatje. “Ik ben heel erg trots op mezelf en het verhaal dat ik heb neergezet maar ook op mijn illustratrice die weer prachtige tekeningen erbij gemaakt heeft”. 

Verder heeft Sanne nog veel meer boeken geschreven. Ze heeft bijvoorbeeld de boekenserie Het Ministerie van Oplossingen. Deze serie bestaat tot nu toe uit 5 delen. Ook heeft ze 3 boeken geschreven over Jippie. En dan heeft ze ook nog het boek Mot en de metaalvissers. Ravi en de laatste magie is haar 10e en tot nu toe laatste boek. Maar ze heeft al bevestigd dat er nog veel meer gaan komen. 

Nora Koolwijk

Hey, ik ben Nora! Mijn interesses liggen op erg veel verschillende vlakken en ik vind het dan juist heel leuk om over allerlei onderwerpen te leren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Vinylrevival zorgt niet alleen voor stijgende verkoop lp’s, maar ook problemen binnen de industrie 

Next Story

Voorstelling in oud olifantenverblijf, dit jaar extra speciaal thema

Latest from Binnenland

Road to: Bart Heeling

In onderstaande video heb ik Bart Heeling mogen interviewen. Hij is auteur van “Gewoon speciaal”, storyteller, gedragsspecialist en leerkracht van een SO+ klas. Ik

De Urban Trail in Groningen

Zaterdag 6 april vond de achtste editie van de Urban Trail in Groningen plaats. Het hardloopevenement leidde de deelnemers door verschillende bekende gebouwen in
Go toTop