Burgerweeshuis houdt stand: geen samenvoeging met Deventer Schouwburg

DEVENTER – In november zal de politiek opnieuw de dossiers bespreken die voortkomen uit de recent afgeronde onderzoeken. Tegelijkertijd blijft het Burgerweeshuis vasthouden aan zijn onafhankelijkheid en verzet het zich tegen het concept van het delen van een gebouw met de Deventer Schouwburg.

Kelly Hammer, directeur van het Burgerweeshuis,  laat weten dat er momenteel geen nieuwe ontwikkelingen zijn met betrekking tot de plannen om het poppodium en de Deventer Schouwburg onder één dak te huisvesten. “Er is momenteel geen nieuws. Rond november zal de politiek opnieuw debatteren over de dossiers n.a.v. de opgeleverde onderzoeken rond die tijd. Ik adviseer je om de raadsinformatie daarover in de gaten te houden.”

De directeur van het Burgerweeshuis benadrukt nogmaals hun standpunt: “Wij vinden het om allerlei moverende en geobjectiveerde redenen belangrijk dat er een eigen plek voor Burgerweeshuis komt en de ontwikkeling op Haveneiland is daarvoor in onze ogen de ideale locatie. Ik heb momenteel geen behoefte om daar in de media nog weer verder over uit te wijken, want dan ga ik mezelf herhalen.”

De eerdere conclusie van het expertteam, dat in opdracht van de Deventer gemeenteraad een haalbaarheidsonderzoek uitvoerde, was dat het delen van een gebouw tussen Burgerweeshuis en Deventer Schouwburg voordelen zou opleveren. Voor het Burgerweeshuis is dit nog steeds een ‘no-go’. De directie benadrukt dat zelfstandigheid essentieel is voor hun identiteit en dat samenvoeging zou leiden tot het verlies van een volwaardig poppodium voor Deventer.

De kwestie zal opnieuw onderwerp van discussie zijn in november, wanneer de politiek de resultaten van de lopende onderzoeken bespreekt.

Joep Klomps

Hey, ik ben Joep. Ik kom uit Deventer en hou me bezig met cultuur, politiek en technologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Impacter Zwolle bestaat 5 jaar

Next Story

Snackbar review Snack-Resto Woldplein

Latest from Binnenland

Studie stress op Windesheim

Vandaag staan we in de christelijke hoge school Windesheim. Studenten communicatie zijn een campagne gestart tegen studiestress. Door hun persoonlijke ervaringen en omgeving zijn

Het leven met hoop en hart 

Een storm, zoals je die alleen nog maar in de Lage Landen aantreft, woedde op een nacht over een bos. Felle bliksemschichten sloegen lukraak
Go toTop