Buurtbus Salland is een groot succes  

Met dit jaar al meer dan 30.000 passagiers en rond de honderd betrokken vrijwilligers kan de buurtbus in Salland een groot succes worden genoemd.   

In 2017 is de buurtbus gestart aangezien er geen grote lijnbus meer reed door gebrek aan passagiers. Daarom is de organisatie Buurtbus Salland opgezet. Eerst kwam er een lijn van Olst naar Raalte daarna volgde ook de buslijn van Heeten naar Deventer en van Lemelerveld naar Raalte.  

Er zijn inmiddels rond de honderd vrijwilligers die op de drie lijnen rijden. Deze vrijwilligers rijden graag voor de buurtbus, laat de organisatie weten. Maar de organisatie doet ook dingen terug voor deze vrijwilligers. Zo krijgen ze bijvoorbeeld mooie nieuwe werkkleding en worden er personeelsfeestjes georganiseerd. “We zijn namelijk erg zuinig op onze vrijwilligers”, zegt Willy Tijs de voorzitter van de buurtbus. 

De buurtbus kan door iedereen met een normaal rijbewijs bestuurd worden, de vrijwilligers hebben dus geen apart bus rijbewijs nodig. Wel zorgt dit ervoor dat er maar acht passagiers meekunnen. Dit betekent dat af en toe dat niet iedereen mee kan, maar vaak is daar wel een oplossing voor. Eerder reden er twee buurtbussen achter elkaar aan om er zeker van te zijn dat iedereen mee kon, maar op het moment zijn er niet genoeg passagiers om een tweede bus te laten rijden.  

Tot heden rijden de bussen op diesel en zijn dus niet elektrisch. Dit komt voornamelijk omdat elektrische bussen niet genoeg accuduur hebben om de hele dag te rijden. Wat betekent dat er veel meer bussen nodig zijn omdat er ook geen tijd is om de bussen tussendoor op te laden. Volgens Willy Tijs moet er een goed alternatief komen wat er voorlopig nog niet is. 

Sharon de Graaf

Hoi, ik ben Sharon. Ik ben breed geïnteresseerd en schrijf graag over cultuur en dingen in mijn omgeving.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Scholen in Nederland nemen graag strenge maatregelen tegen telefoongebruik in de klas 

Next Story

Paul Reimert stopt na acht jaar als voorzitter van de Ponyweek  

Latest from Binnenland

Road to: Bart Heeling

In onderstaande video heb ik Bart Heeling mogen interviewen. Hij is auteur van “Gewoon speciaal”, storyteller, gedragsspecialist en leerkracht van een SO+ klas. Ik

De Urban Trail in Groningen

Zaterdag 6 april vond de achtste editie van de Urban Trail in Groningen plaats. Het hardloopevenement leidde de deelnemers door verschillende bekende gebouwen in
Go toTop