Pissende ijsbeer trekt recordaantal bezoekers in Amersfoort

In de Amersfoortse musea Kunsthal KAdE, Mondriaanhuis en museum Flehite zijn in dit afgelopen jaar in totaal 142.000 bezoekers geweest. Kunsthal KAdE trok ruim 62.000 bezoekers. De bezoekers kwamen naar de tentoonstellingen ‘Folkert de Jong’, ‘Wonderbaarlijke Wezens’ en de expositie Africa Supernova samengesteld door Carla en Pieter Schulting, aldus De Stad Amersfoort. De aandacht van de media werd getrokken door de Pissende IJsbeer van het Flehite museum. Hier kwamen 38.000 bezoekers op af. In 2021 was er corona, waardoor de musea een paar maanden moesten sluiten. Dit verklaart dat er in 2023 91.000 bezoekers meer zijn geweest dan in 2021. In 2023 zijn er 33.000 bezoekers meer geweest dan in 2022. We blikken terug op het afgelopen jaar en vragen vrijwilligers van deze musea over de grote hoeveelheid bezoekers. 

Nora Stemerding

Mijn naam is Nora Stemerding. Ik ben 18 jaar en ik kom uit Amersfoort. De studie journalistiek vind ik heel interessant. Ik hoop veel mooie verhalen te gaan schrijven.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

Parkeerbeleid in Amersfoort: Een verdeelde stad in strijd tussen inwoners en gemeenteraad

Foto: Theo Kock
Next Story

Spooktochten populairder dan ooit

Latest from Media & Cultuur

Road to: Bart Heeling

In onderstaande video heb ik Bart Heeling mogen interviewen. Hij is auteur van “Gewoon speciaal”, storyteller, gedragsspecialist en leerkracht van een SO+ klas. Ik
Go toTop

Don't Miss